Ці помилки фатальні! ТОП-6 речей, які висмоктують із нас усі життєві сили

У цій статті зібрано кілька факторів, що створюють чорні дірки, в які витікає життєва енергія. Якщо на них звернути увагу вчасно, то можна буде зберегти величезну кількість ресурсів, передають Патріоти України.

Як виходить так, що, начебто і здорове харчування, і спортзал, і робота нехай і не “улюблена”, але явно не “ненависна”, і друзі, і спілкування, і хобі … а наприкінці дня людина ледве тягне себе і свої авоськи до будинку. Очевидно, що крім зовнішніх правильних дій, способу життя є ще якесь відношення до всіх цих подій, яке або дарує сили, або їх забирає. Ось що це за такі події, ми і з’ясуємо.

Хвости, “висяки”

Це хвости, які зберігаються в наших «довгих ящиках». І “висяки”, які прикрашають собою все наше життя. Ідеш, і відсуваєш руками ці “висяки”, як свинячі туші, що висять на гаках, у обробному цеху. Малюється похмура картинка для маніяка-психопата, чи не так? Ну, у мене принаймні малюється. У цій скриньці можна знайти ремонти, які тривають роками. Там же проекти з неблизькими дедлайнами, які не треба робити прямо на вчора. Там і «треба поїхати якось…», «треба подивитися якось…», «треба прочитати якось…».

Це все висмоктує сили. Це чорна дірка навіть для життєвої енергетики! Тому що, якщо в голові є сформоване завдання, всі ресурси спрямовані на його вирішення. Це як робота двигуна на високих обертах. Тільки – вхолосту. Підчищайте свої хвости, позбавляйтеся “висяків”.

Вампіризм

В основному з цим пунктом більшості все зрозуміло. Це про людей-вампірів, які харчуються нашими життєвими силами (звичайно, тут ми завжди думаємо тільки про інших, про таких поганих персонажів, але не про себе…). Скандал, сварка – агресор підживився. Він щасливий, жертва без сил. Але буває так, що люди і самі, добровільно підставляють свої ніжні шийки під гострі зуби кровопивних ситуацій. Наприклад, коли подруга проходить через важке розлучення, а ти вся така добра душа намагаєшся в цьому їй допомогти: слухаєш її без кінця, на всі дзвінки відповідаєш, заспокоюєш, сидиш із її дітьми, доки вона йде на фітнес «розвіятися».

Тільки потім найчастіше подруга потихеньку відходить, а ти опиняєшся з температурою та ангіною. Чому так? Тому що свої межі необхідно:

а) усвідомлювати;

б) захищати.

Обличчя-маски вампірів дуже різні: покровитель, спокусник, мученик. Маніпулювати жертвою дуже легко, якщо вона відчуває почуття провини, страху, жалю, сумніву, якщо вона не впевнена в собі і … якщо вона не знає де проходять її межі. Якщо вам складно відмовляти і говорити “ні”, можливо, до вечора ви валитеся з ніг, але при цьому ваш мозок продовжує гарячково працювати, прокручуючи варіанти того “як мені треба було відповісти, що сказати, що зробити”. Це ваша психіка дає вам сигнал, що ви пропускаєте через демаркаційну лінію ворога.

Брехня

Це ресурсомісткі інвестиції, які себе не виправдовують. Сили, які витрачаються те що, щоб не забути суть брехні, непорівнянні з тими «благами», які людина отримує від цього перфомансу. Додайте сюди переживання з приводу «а раптом все розкриється», зусилля на збереження покерфейсу, і ви отримаєте сумнівну бухгалтерію, де дебит із кредитом не сходиться.

Румінація

Уявляєте, у «мисленнєвої жуйки», яка всім нам тією чи іншою мірою знайома, є окрема назва – румінація. А знаєте, що таке румінація у біологічному плані? Це жування та проковтування їжі, яка попередньо вже була піддана ковтанню та відригуванню. Ну, вибачте. Розумію, це більше картинки про маніяків-психопатів, але це саме те, що робить людина, без кінця перемелюючи картинки з минулого, побоюючись майбутнього, переживаючи про завтрашнє.

Єдине, що не забирає сили, а навіть наповнює ними – це думки про сьогодення. Якщо Ви живете в сьогоденні – вам не доведеться заново жувати вже проковтнуту їжу.

Словесна діарея

Напевно, треба було на самому початку статті попередити, що її читати під час їжі не рекомендується… Але в цьому пункті нічого такого не буде. Тут треба сказати лише одне – коли ми говоримо, ми втрачаємо енергію. Всі. Мовчимо – акумулюємо, зберігаємо, примножуємо. Відкрили рота – пішла енергія. Закрили – залишилася. Так просто. Думайте, чи так потрібні світові та людям слова, які ви хочете сказати? Який відсоток із цих слів справді важливий і гідний того, щоб їх промовляти? Це стосується переважно жінок.

Зовнішність і антураж

Це теж для прекрасної половини людства. Хоча… Ну, я вірю, що читачі самі розберуться до кого це стосується. Суть цього пункту така: створення та підтримка зовнішньої краси (або того, що персонально вам з якоїсь причини здається красивим), забирає колосальну кількість часу, енергії, сил. Макіяжі, зачіски, косметологи, корекції, пластична хірургія – це сюди. При тому, що завжди знайдеться хтось «красивіший» за такими параметрами, що, зрештою, не тільки не дасть бажаного задоволення собою, а ще більше вб’є в невпевненість у собі. Таким чином, ми отримуємо лише витрати ресурсів на сумнівні заходи.

А антураж – це про ті самі зовнішні атрибути життя більшості людей: люксові машини, телефони, ремонти, годинник/туфлі/сумки/ремені тощо. Це все те, що висмоктує, не даючи нічого натомість. Людина працює на отримання цих благ, але зрештою вони виявляються «холодними», вони не «гріють». Як наслідок – незадоволеність, яка ще більше забирає сили, так як це негативна емоція.

Безумовно, тут зібрано лише деякі з факторів, що створюють чорні діри, в які витікає життєва енергія. Але якщо на них звернути увагу, можна буде зберегти величезну кількість ресурсів.


А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...