Ці продукти доступні всім! Що їсти, щоб врятуватися від літньої спеки

Літо характеризується неймовірною спекою. Зневоднення, теплові удари та висипання від накопиченого поту - ось деякі з багатьох ризиків для здоров'я, які несе з собою літо.

Є декілька порад, як за допомогою їжі полегшити свій стан під час невимовної спеки. Ми зібрали для вас добірку літніх продуктів, які легко перетравлюються, містять багато води та надають заряд енергії.

Кавуни та дині допомагають збалансувати температуру тіла

Дині – сезонні фрукти, які повинні бути частиною нашого літнього раціону. Кавуни та дині мають високий вміст води. Це означає, що їх вживання допоможе уникнути зневоднення і регулювати температуру тіла. Крім того, кавуни також містять лікопін - поживну речовину, багату на антиоксиданти, яка захищає шкіру від пошкодження сонцем.

Йогурт і кефір – чудові прискорювачі енергії

Йогурт не тільки легко засвоюється, але й гарантовано дасть вам заряд енергії, коли ви відчуваєте, що вас пригнічує спека. Йогурт і кефір також чудово підходять для шкіри, що є великим полегшенням, враховуючи, що влітку шкіра більш схильна до утворення пухирів.

Апельсини допомагають компенсувати втрату калію з потом

Апельсини багаті на калій – поживну речовину, яку ми втрачаємо з потом. Нестача калію призводить до м'язових спазмів, тому важливо поповнювати його запаси, споживаючи достатню кількість цих смачних і солодких цитрусових.

Фрукти також містять близько 80% води, щоб переконатися, що ви не додаєте калорій під час омолодження. Обов'язково запасіться гарбузом та огірками

Гарбуз не тільки багатий на рибофлавін, вітаміни групи В і С та магній, але й допомагає регулювати температуру тіла, а отже, є незамінним продуктом у спекотне літо.

Огірки також є смачними, охолоджуючими овочами, легкими для шлунку і з високим вмістом води. Ви можете додавати їх до салатів, страв або просто заправляти ними смачний хумус.

А ви це знали? Чи може боліти голова від кондиціонера і як цього уникнути

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:53

Кондиціонер - справжній порятунок у літню спеку. Він дарує прохолоду, створюючи комфортний мікроклімат у приміщенні. Однак, як і будь-який інший пристрій, він має свої недоліки. Одним із них є головний біль, на який часто скаржаться люди, що використов...

А ви це знали? Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:12

передають Патріоти України. Фарш використовується для приготування різних смачних страв, . На його основі готують котлети, пельмені, фаршировані перці, голубці та інші традиційні страви. Найчастіше кулінари рекомендують самостійно готувати фарш із м’яс...