Деякі фахівці вважають, що поширеною проблемою головних болей та мігрені є вживання деяких продуктів. До таких слід відноситись з особливою обережністю і уникати споживання у тому випадку, якщо проблема вже настала, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію і розповість, які продукти найбільше викликають мігрень.
Твердий сир
Особливо це стосується тих сортів, які містять тирамін. Він може икликати не лише проблеми з травленням, але й артеріальний тиск. Ця речовина найбільше міститься у таких твердих сирах, як: блакитні сорти сиру, брі, чедер, фета, горгонзола, моцарела, пармезан, швейцарський та плавлений сир.
Речовина тирамін, про яку вже йшлося, міститься також у консервах, обробленому червоному м'ясі та оливках.
Алкоголь
У моменти головного болі та мігрені алкоголь робить ще гірше. Він розширює кровоносні судини, а також викликає збільшення притоку крові до мозку, що сприяє появі головного болю. Крім того, він часто містить домішки, які навіть у невеликих кількостях можуть викликати мігрень. Особливо це стосується червоного вина, пива, віскі та шампанського.
Харчові добавки
Зокрема, консерванти, емульгатори, стабілізатори та підсилювачі смаку. Найбільша кількість харчових добавок у шинці, ковбасі, беконі, м'ясних консервах, а також у фаст-фуді, солодощах, газованих напоях та солоних закусках.
Холодна їжа
Сюди можна віднести морозиво, холодну воду з холодильника та будь-які інші холодні продукти.
Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...