Деякі фахівці вважають, що поширеною проблемою головних болей та мігрені є вживання деяких продуктів. До таких слід відноситись з особливою обережністю і уникати споживання у тому випадку, якщо проблема вже настала, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію і розповість, які продукти найбільше викликають мігрень.
Твердий сир
Особливо це стосується тих сортів, які містять тирамін. Він може икликати не лише проблеми з травленням, але й артеріальний тиск. Ця речовина найбільше міститься у таких твердих сирах, як: блакитні сорти сиру, брі, чедер, фета, горгонзола, моцарела, пармезан, швейцарський та плавлений сир.
Речовина тирамін, про яку вже йшлося, міститься також у консервах, обробленому червоному м'ясі та оливках.
Алкоголь
У моменти головного болі та мігрені алкоголь робить ще гірше. Він розширює кровоносні судини, а також викликає збільшення притоку крові до мозку, що сприяє появі головного болю. Крім того, він часто містить домішки, які навіть у невеликих кількостях можуть викликати мігрень. Особливо це стосується червоного вина, пива, віскі та шампанського.
Харчові добавки
Зокрема, консерванти, емульгатори, стабілізатори та підсилювачі смаку. Найбільша кількість харчових добавок у шинці, ковбасі, беконі, м'ясних консервах, а також у фаст-фуді, солодощах, газованих напоях та солоних закусках.
Холодна їжа
Сюди можна віднести морозиво, холодну воду з холодильника та будь-які інші холодні продукти.
12 квітня за новим стилем (25 квітня за старим) вшановує пам'ять преподобного єпископа Василя Парійського, священномученика Зінона Веронійського та преподобного Ісаака Сиріна. За юліанським календарем вшановують преподобного Іоанна Ліствичника, нагадую...
І якщо раніше вибір тонального засобу часто нагадував гру у лотерею, то сьогодні, завдяки професійним порадам і технологіям, можна знайти відтінок, який буде ніби створений спеціально для вас, про це розповіло видання Real Simple, передають Патріоти Ук...