Деякі фахівці вважають, що поширеною проблемою головних болей та мігрені є вживання деяких продуктів. До таких слід відноситись з особливою обережністю і уникати споживання у тому випадку, якщо проблема вже настала, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію і розповість, які продукти найбільше викликають мігрень.
Твердий сир
Особливо це стосується тих сортів, які містять тирамін. Він може икликати не лише проблеми з травленням, але й артеріальний тиск. Ця речовина найбільше міститься у таких твердих сирах, як: блакитні сорти сиру, брі, чедер, фета, горгонзола, моцарела, пармезан, швейцарський та плавлений сир.
Речовина тирамін, про яку вже йшлося, міститься також у консервах, обробленому червоному м'ясі та оливках.
Алкоголь
У моменти головного болі та мігрені алкоголь робить ще гірше. Він розширює кровоносні судини, а також викликає збільшення притоку крові до мозку, що сприяє появі головного болю. Крім того, він часто містить домішки, які навіть у невеликих кількостях можуть викликати мігрень. Особливо це стосується червоного вина, пива, віскі та шампанського.
Харчові добавки
Зокрема, консерванти, емульгатори, стабілізатори та підсилювачі смаку. Найбільша кількість харчових добавок у шинці, ковбасі, беконі, м'ясних консервах, а також у фаст-фуді, солодощах, газованих напоях та солоних закусках.
Холодна їжа
Сюди можна віднести морозиво, холодну воду з холодильника та будь-які інші холодні продукти.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...