Деякі фахівці вважають, що поширеною проблемою головних болей та мігрені є вживання деяких продуктів. До таких слід відноситись з особливою обережністю і уникати споживання у тому випадку, якщо проблема вже настала, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію і розповість, які продукти найбільше викликають мігрень.
Твердий сир
Особливо це стосується тих сортів, які містять тирамін. Він може икликати не лише проблеми з травленням, але й артеріальний тиск. Ця речовина найбільше міститься у таких твердих сирах, як: блакитні сорти сиру, брі, чедер, фета, горгонзола, моцарела, пармезан, швейцарський та плавлений сир.
Речовина тирамін, про яку вже йшлося, міститься також у консервах, обробленому червоному м'ясі та оливках.
Алкоголь
У моменти головного болі та мігрені алкоголь робить ще гірше. Він розширює кровоносні судини, а також викликає збільшення притоку крові до мозку, що сприяє появі головного болю. Крім того, він часто містить домішки, які навіть у невеликих кількостях можуть викликати мігрень. Особливо це стосується червоного вина, пива, віскі та шампанського.
Харчові добавки
Зокрема, консерванти, емульгатори, стабілізатори та підсилювачі смаку. Найбільша кількість харчових добавок у шинці, ковбасі, беконі, м'ясних консервах, а також у фаст-фуді, солодощах, газованих напоях та солоних закусках.
Холодна їжа
Сюди можна віднести морозиво, холодну воду з холодильника та будь-які інші холодні продукти.
Недостатнє споживання води може мати значно серйозніші наслідки, ніж просто зневоднення. Як з’ясували науковці з Університету Джона Мурса у Ліверпулі, люди, які не дотримуються добових норм гідратації, мають значно вищий рівень гормону стресу кортизолу...
Дослідження показують, що недостатній сон підвищує апетит та сприяє накопиченню жиру в животі, передають Патріоти України. Нове дослідження, опубліковане в журналі Американського коледжу кардіології, показало, що режим сну може значно впливати на спожи...