Ці продукти можуть викликати головний біль - краще не вживати їх, якщо у вас мігрень!


Деякі фахівці вважають, що поширеною проблемою головних болей та мігрені є вживання деяких продуктів. До таких слід відноситись з особливою обережністю і уникати споживання у тому випадку, якщо проблема вже настала, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію і розповість, які продукти найбільше викликають мігрень.

Твердий сир

Особливо це стосується тих сортів, які містять тирамін. Він може икликати не лише проблеми з травленням, але й артеріальний тиск. Ця речовина найбільше міститься у таких твердих сирах, як: блакитні сорти сиру, брі, чедер, фета, горгонзола, моцарела, пармезан, швейцарський та плавлений сир.

Речовина тирамін, про яку вже йшлося, міститься також у консервах, обробленому червоному м'ясі та оливках.

Алкоголь

У моменти головного болі та мігрені алкоголь робить ще гірше. Він розширює кровоносні судини, а також викликає збільшення притоку крові до мозку, що сприяє появі головного болю. Крім того, він часто містить домішки, які навіть у невеликих кількостях можуть викликати мігрень. Особливо це стосується червоного вина, пива, віскі та шампанського.

Харчові добавки

Зокрема, консерванти, емульгатори, стабілізатори та підсилювачі смаку. Найбільша кількість харчових добавок у шинці, ковбасі, беконі, м'ясних консервах, а також у фаст-фуді, солодощах, газованих напоях та солоних закусках.

Холодна їжа

Сюди можна віднести морозиво, холодну воду з холодильника та будь-які інші холодні продукти.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить ваше головне завдання в житті

понеділок, 20 травень 2024, 11:07

Іноді нам здається, що ми робимо щось не те й знаходимося не на своєму місці. Хтось женеться за незліченними багатствами або будує міцну родину, але коли досягає своїх цілей не відчуває належної радості. . Пропонуємо пройти психологічний тест і дізнати...

Психологічний тест: Оберіть трамвай і дізнайтесь, коли ваша найзаповітніша мрія здійсниться

понеділок, 20 травень 2024, 10:13

З настанням тепла всім нам хочеться весняної магії та дива. А ще - здійснення всіх бажань. Пропонуємо вам відкрити завісу невідомого та дізнатися, коли здійсняться ваші бажання. Хто знає, можливо, ви знаходитеся до своєї мети набагато ближче, ніж здаєт...