
Артеріальний тиск залежить не лише від способу життя, а й від того, що ми їмо. Деякі продукти здатні підвищувати тиск, навіть якщо ви вважаєте їх безпечними, передають Патріоти України.
Сіль та солоні продукти
Надмірне споживання солі — головна причина підвищення кров’яного тиску. Чіпси, солоні снеки, мариновані продукти та консерви можуть непомітно додавати натрію до вашого раціону.
Копченості та напівфабрикати
Шинки, ковбаси, бекон та готові соуси містять багато солі та консервантів, що підвищують тиск і навантаження на серце.
Кава та енергетики
Надмірна кількість кофеїну стимулює нервову систему та може призвести до тимчасового підвищення тиску. Енергетичні напої особливо небезпечні через комбінацію кофеїну та цукру.
Алкоголь
Регулярне або надмірне вживання спиртного підвищує артеріальний тиск і може негативно впливати на серцево-судинну систему.
Цукор та солодощі
Високий рівень цукру у крові може призводити до запальних процесів і впливати на судини, що також підвищує тиск.
Щоб контролювати тиск, важливо обмежувати ці продукти і віддавати перевагу свіжим овочам, фруктам, цільнозерновим продуктам та здоровим білкам.
Що дозволяє деяким людям доживати до 100 років у відмінній формі? Відомий кардіолог доктор Ерик Топол стверджує, що секрет простіший, ніж ми думаємо. Після багатьох років досліджень він виділив п’ять ключових принципів здорового способу життя, які не в...
Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...