Дієтологи назвали продукти, які сприяють підвищенню настрою, що особливо актуально у період зимової хандри, пише WomensHealth, передають Патріоти України.
Зокрема, до цього цілющого переліку фахівці включили яйця, овес, горіхи, шоколад. Повний список виглядає так:
Яйця. Простий сніданок з яйцями та тостами може допомогти вам покращити день. Дві поживні речовини у яйцях (холін і залізо) сприяють поліпшенню настрою, розповіла дієтолог Фаріха Джей.
Шафран. За словами дієтолога Емілії Пападопуллос, дослідження показали, що 30 мг шафрану на день разом з риб'ячим жиром як добавками допомагають зменшити почуття депресії.
Пробіотичні продукти. Дієтолог Ріаннон Ламберт зазначила, що зв'язок між здоров'ям кишечника та психічним здоров'ям став центральною темою не одного наукового дослідження, а ферментовані продукти, такі як квашена капуста та кімчі, відіграють вирішальну роль у підтримці здорового мікробіому кишечника.
Жирна риба (лосось, скумбрія, сардини або форель). Дієтолог Джульєтта Келлоу акцентувала, що жирна риба багата на жир омега-3, який важливий для серця, мозку і очей: "Деякі дослідження також показують, що риба корисна для нашого настрою, оскільки більш високе її споживання пов'язане з меншою кількістю депресії".
Горіхи. Як пояснила дієтолог Фаріха Джей, горіхи багаті на необхідні поживні речовини для здоров'я мозку, включаючи вітамін Е і цинк.
Шоколад. Дієтолог Габріела Павич розповіла, що шоколад не тільки смачний, але також містить флавоноїди, важливі для роботи мозку.
Ягода. Дієтолог Павич заявила, що ягоди містять поліфеноли, які також підтримують здоров'я мозку.
Овес. За заявами дієтологів, овес сповнений крохмалистих вуглеводів, які повільно і поступово вивільняють енергію. Це допомагає запобігти раптовому падінню рівня глюкози (цукру) у крові, що може зробити нас втомленими та млявими.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...