Ці продукти потрібно їсти дуже часто: ТОП-5 найпотужніших антиоксидантів

У період осінньо-зимового авітамінозу організму потрібен активний захист. Тому в раціоні обов'язково повинні бути продукти з антиоксидантами - речовинами, які чинять боротьбу з вільними радикалами, передають Патріоти України.

Тому редакція FoodOboz розповість, в якій їжі найбільше антиоксидантів. Вони досить прості, але надзвичайно корисні.

Броколі

Овоч багатий на хімічну речовину під назвою глюкорафанін, яка перетворюється на сульфорафан – компонент хрестоцвітих овочів із потужною антиоксидантною дією. Вміст сульфорафану найвищий у сирих або злегка приготованих на пару овочах. Однак їсти сиру брюссельську капусту не дуже смачно, а також важко для шлунку. Броколі краще переноситься.

Чорний шоколад

Темний шоколад, як правило, містить більше какао, ніж молочний. Також, тут більше антиоксидантів, таких як поліфеноли та флавоноли, які допомагають боротися зі стресом. Ці антиоксиданти можуть допомогти зменшити запалення та підвищити рівень "хорошого" холестерину.

Квасоля

Квасоля є бюджетним, здоровим та ситним джерелом рослинного білка та клітковини. Квасоля також наповнена антиоксидантами. Чорні та червоні боби зазвичай містять найбільшу кількість. Потрібно зауважити, що консервування може зменшити вміст антиоксидантів.

Ягоди

Чорниця, малина, полуниця, що завгодно. Ягоди загалом є одними з найкорисніших продуктів. Вони містять багато клітковини, менше цукру та потужні антиоксиданти. Ягоди наповнені групою темно-синіх, червоних і фіолетових пігментів, які називаються антоціанами.

Буряк

Буряк має високий рівень антиоксидантів. Зокрема, буряк сповнений беталаїнів, які є природними пігментами, які, як було показано, запобігають пошкодженню ДНК та знижують рівень холестерину.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...