Ці продукти провокують появу жиру на животі - дієтологи закликали забути про них, якщо хочете схуднути

Неправильне харчування з високим вмістом жирної їжі провокує появу жиру на животі. За відсутності фізичного навантаження можна швидко набрати зайві кілограми, від яких потім важко позбутися, передають Патріоти України.

Відмова від жирних та високовуглеводних продуктів призведе не лише до зменшення ваги, але й позитивно вплине на загальне самопочуття. Видання Shefinds розповіло про п'ять продуктів, які призводять до швидкого ожиріння, поспілкувавшись з експертами Трістою Бест, дієтологом у Balance One Supplements, Кетрін Джервасіо, дієтологом Living.Fit, і Сарою Чатфілд, дієтологом Health Canal.

Бекон

Дієтологи радять відмовитися від споживання обробленого м’яса, наприклад хот-догів, бекону, ковбаси або м’ясних нарізок. У цих видах м’яса багато нездорових насичених жирів.

Бекон містить багато натрію, холестерину та жиру, що сприяють збільшенню ваги. Тіло швидко набирає зайві кілограми, шкіра втрачає пружність, з’являється целюліт. 4 тонкі скибочки бекону містять 444 калорії, 42 грами жиру та 75 грамів холестерину.

Тому замість того, щоб починати ранок з м’ясних бутербродів, дієтологи рекомендують вживати нежирні білки. Або ж обрати філе індички, воно дуже корисне та дієтичне.

Морозиво

Типовими інгредієнтами морозива є вершки, цукор і молоко. Це енергетично насичена оброблена їжа з високим вмістом вуглеводів, цукру та жиру. Якщо вживати морозиво щодня, це може призвести до утворення вісцерального жиру та збільшення ваги. Цукор впливає на рівень глюкози в крові, що може призвести до діабету.

Як альтернативу морозиву можна купувати обезжирені йогурти без цукру. Якщо хочеться чогось холодного – краще купіть сорбет із свіжих ягід. Чорниця допомагає спалювати жир на животі і є ідеальним доповненням до заморожених йогуртів.

Картопля фрі

Смажена солона картопля фрі може призвести до низки проблем зі здоров’ям – від хвороб серця до діабету та раку. Вживання картоплі фрі уповільнює метаболізм, що призводить до небажаного збільшення ваги та вісцерального жиру.

Фаст-фуди, як правило, піддаються високій обробці та мають велику кількість трансжирів. Іноді можна вживати картоплю фрі, приготовану вдома, без використання великої кількості олії.

Пончики, тістечка, білий хліб

Рафіновані зерна, як-от пончики, білий хліб і тістечка, легко перетворюються на жир, який накопичується в області живота. І, на жаль, у цих зернах немає клітковини, необхідної для зменшення жиру в організмі, а також вони уповільнюють травлення. Якщо їсти їх занадто часто, рафіновані злаки можуть викликати такі реакції, як запаморочення мозку, втома та проблеми з настроєм.

Цільнозерновий хліб – найкращий вибір. Щоб зробити його солодким, можна додати трохи натурального фруктового варення або органічного арахісового масла.

Газовані напої

Надмірне вживання газованої води (навіть дієтичної) може призвести до таких проблем зі здоров’ям, як карієс, запалення шкіри та збільшення ваги. Це пов’язано з високим вмістом цукру та фруктози в сиропі.

Деякі солодкі напої містять значно більше рекомендованої норми цукру на день. Краще оберіть соки, або додайте у газовану воду скибочки цитрусових і листки м’яти. Звичайний чай принесе організму менше шкоди, ніж газовані напої та кофеїн.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...