Ці речі псують енергетику дому! Психологи назвали мотлох, якого варто позбутися

Нашій психіці зараз і так непросто - ми проходим крізь екстремально важкий період, тому зайві негативні емоції нам зараз явно ні до чого. А тим часом нас часто оточує чимало речей, які роблять нас нещасними, навіть якщо ми цього не усвідомлюємо, передають Патріоти України.

Блог ArchZiner радить роззирнутись навкруги, визначити предмети, які немов накопичують негативну енергію, тягнучи за собою тяжкі емоції, і позбутись цих речей. Що саме це можуть бути за речі, розповідаємо далі.

Книжки, які ви не читаєте

Велика бібліотека добре виглядає на фото, але яка з неї користь? Особливо у маленькій міській квартирі. Вона захаращує простір і збирає пилюку – оце й усе. Передивіться свої книжки. Віддайте якісь у бібліотеку, щось роздаруйте друзям або обміняйте на буккросингу, а собі лишіть тільки найбільш потрібні чи особливо улюблені томи. Читайте те, що актуальне для вас просто зараз. І легко розставайтесь із ним.

Невикористана декоративна косметика

Якщо доглядову косметику ми як правило використовуємо повністю, то з декоративкою це трапляється далеко не завжди. От, наприклад, коли у вас востаннє закінчувалась палетка тіней? Тим часом термін придатності косметики спливає, вона втрачає свої основні властивості і врешті-решт стає навіть небезпечною для вашої шкіри. Просто викиньте її – ваше обличчя, як і ваша оселя, достойні ліпшого.

Дитячі речі по всьому дому

Ні, не треба деталі від конструктора Lego відправляти у смітник, щойно ви знову наступили на них босою ногою. Але і захаращувати весь простір іграшками, книжечками-розвивалками, пазлами та дитячим одягом не варто. Тому змалечку в ігровій формі привчайте дитину одразу складати речі на місце. Машинки нехай їдуть у гараж, ляльки та ведмедики – лягають у свої ліжка, пазли та конструктори – вирушають у коробки, а книжки – на полиці.

Старі газети та журнали

Якщо книжки часто роками не втрачають своєї актуальності і справді можуть бути для вас корисними довгий час, то преса цим похвалитись не може. А от за пилозбірними властивостями нічим не поступається. Згадайте, коли ви востаннє гортали архівне число журналу? Отож. Сміливо здмухуйте пилюку із закинутої у дальній кут підшивку і відправляйте її на пункт переробки вторсировини.

Предмети вашого дитинства

Всі ці улюблені ляльки та ведмедики – страшенно сентиментальні речі. Тому нам так тяжко з ними розлучатись. Але поставте експеримент – для початку сховайте їх подалі хоча би на місяць-два. Як часто ви будете про них думати, якщо вони зникнуть з вашого поля зору? Якщо ніколи, значить вам пора розлучитись. Можна дати окремим речам друге життя, віддавши дітям друзів або на благочинність. Якщо, звісно, ці речі придатні для цього.

Сувеніри-пилозбирачі

Всі ці магнітики з подорожей, статуетки, картинки, листівки, сувеніри від друзів – це чудово і так радує в момент покупки чи дарування. А от потім починаються проблеми, коли помешкання через них перетворюється на музей незрозуміло чого. Психологи кажуть, що така захаращеність підвищує рівень роздратованості, спеціалісти із фен-шуй – що блокує енергетику дому. То що ж робити, якщо хочеться порадувати близьких і не забити їм якийсь важливий канал зв’язку із космосом? Заміть хтозна якого за ліком брелка з Ейфелевою вежею привезіть щось їстівне. Це і позитивні емоції в моменті, і привід для маленької дружньої вечірки, і жодного зайвого мотлоху.

Матеріали для закинутого хобі

Час від часу багато з нас пробують якісь нові захопливі заняття – вишивка бісером, плетіння макраме, гончарна справа. Але потім рутина знов накриває з головою, і накуплені для несправдженого хобі матеріали осідають мертвим вантажем. Тому, якщо ви не займались певною справою впродовж двох років, спробуйте знайти цим речам нових господарів, яким вони справді знадобляться. Заодно звільните місце для нового хобі, з яким вам, можливо, більше пощастить.

Старі та поламані кабелі

Останні років так 15 ми проводимо немов би пристібнутими до розетки. Тому кількість зарядок, перехідників та інших кабелів для гаджетів уже приблизно зрівнялась із кількістю павутиння, яке збиралось у хатах наших прабабусь до моменту великого весняного прибирання. Тому з кабелями можна вчиняти так само, як і з павутинням – рішуче позбуватись. Тим більше, що технології зараз розвиваються настільки швидко, що весь цей мотлох уже навряд чи колись знову стане у нагоді.

Речі з негативними асоціаціями

Подарунки від неприємних людей, предмети, які нагадують про травми і хвороби, речі колишніх коханих – як правило вони лежать десь у найдальшому кутку, і коли і потрапляють на очі, змушують вас здригнутись. Цей стрес і навіть ризик цього стресу вам ні до чого. Прощайтесь із неприємними артефактами минулого. Натомість заведіть собі скриньку для приємних спогадів – це саме те, що вам потрібно.

Джерело: Обозреватель

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...