Ці три інгредієнти зіпсують будь-який шашлик: Що не потрібно додавати до маринаду

Шашлик - основна страва будь-яких пікніків та просто відпочинку на природі. Гаряче соковите і ніжне м’ясо, що тане в роті і віддає димком, запам’ятовується надовго.

У приготуванні смачного шашлику ключову роль грає маринад, тому важливо вміти правильно готувати його. Існує безліч рецептів, проте є три компоненти, які точно не слід додавати до маринаду. Разом з Рixelinform розповімо про них.

Які інгредієнти не слід додавати до маринаду

Багато кулінарів сіль додають в маринад неправильно і тому м’ясо виходить сухим та несмачним. Справа в тому, що її не додають у сам маринад — сіль буде доречна або перед приготуванням шашлику, або за кілька хвилин до цього.

Багато господинь вважають, що якісний шашлик без оцту не приготуєш. За цим компонентом закріпилася репутація засобу, здатного зробити м’ясо ніжним. Але це помилка: приготоване за допомогою оцту м’ясо не стане м’якшим та смачнішим.

Від використання майонезу як компоненту маринаду потрібно давно відмовитись. Можливо, шашлик і буде смачним, але не корисним. Майонез перетворить цю страву на справжнє джерело канцерогенів.

Це варто знати! Які продукти категорично не можна гріти в мікрохвильовці та чому

понеділок, 1 вересень 2025, 23:45

Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...

Ефект здивує! Що станеться з вашим організмом, коли ви відмовитеся від цукру

понеділок, 1 вересень 2025, 23:10

Цукор - це основне джерело енергії для людського тіла. Він швидко засвоюється й служить своєрідним паливом для мозку, м’язів і клітин. Але водночас надмірне вживання цукру має безліч неприємних наслідків. Що ж трапляється з організмом, коли ви повністю...