Ці три інгредієнти зіпсують будь-який шашлик: Що не потрібно додавати до маринаду

Шашлик - основна страва будь-яких пікніків та просто відпочинку на природі. Гаряче соковите і ніжне м’ясо, що тане в роті і віддає димком, запам’ятовується надовго.

У приготуванні смачного шашлику ключову роль грає маринад, тому важливо вміти правильно готувати його. Існує безліч рецептів, проте є три компоненти, які точно не слід додавати до маринаду. Разом з Рixelinform розповімо про них.

Які інгредієнти не слід додавати до маринаду

Багато кулінарів сіль додають в маринад неправильно і тому м’ясо виходить сухим та несмачним. Справа в тому, що її не додають у сам маринад — сіль буде доречна або перед приготуванням шашлику, або за кілька хвилин до цього.

Багато господинь вважають, що якісний шашлик без оцту не приготуєш. За цим компонентом закріпилася репутація засобу, здатного зробити м’ясо ніжним. Але це помилка: приготоване за допомогою оцту м’ясо не стане м’якшим та смачнішим.

Від використання майонезу як компоненту маринаду потрібно давно відмовитись. Можливо, шашлик і буде смачним, але не корисним. Майонез перетворить цю страву на справжнє джерело канцерогенів.

Плями з килима зникнуть за 10 хвилин -потрібен лише один засіб із ванної кімнати

п’ятниця, 8 серпень 2025, 13:05

Видалення стійких плям із килима - справа непроста. Пролиті кава, чай, вино, косметика чи їжа часто залишають на килимах сліди, які здаються неможливими для виведення. Але ентузіастка прибирання місіс Хінч запевняє: для цього не потрібні дорогі засоби....

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...