Ці три інгредієнти зіпсують будь-який шашлик: Що не потрібно додавати до маринаду

Шашлик - основна страва будь-яких пікніків та просто відпочинку на природі. Гаряче соковите і ніжне м’ясо, що тане в роті і віддає димком, запам’ятовується надовго.

У приготуванні смачного шашлику ключову роль грає маринад, тому важливо вміти правильно готувати його. Існує безліч рецептів, проте є три компоненти, які точно не слід додавати до маринаду. Разом з Рixelinform розповімо про них.

Які інгредієнти не слід додавати до маринаду

Багато кулінарів сіль додають в маринад неправильно і тому м’ясо виходить сухим та несмачним. Справа в тому, що її не додають у сам маринад — сіль буде доречна або перед приготуванням шашлику, або за кілька хвилин до цього.

Багато господинь вважають, що якісний шашлик без оцту не приготуєш. За цим компонентом закріпилася репутація засобу, здатного зробити м’ясо ніжним. Але це помилка: приготоване за допомогою оцту м’ясо не стане м’якшим та смачнішим.

Від використання майонезу як компоненту маринаду потрібно давно відмовитись. Можливо, шашлик і буде смачним, але не корисним. Майонез перетворить цю страву на справжнє джерело канцерогенів.

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Візуальна загадка, яку не може розв’язати 95% людей: Знайдіть тріснуте яйце за 10 секунд

субота, 12 липень 2025, 11:50

Гадаєш, у тебе гострий зір і ти помічаєш усе? Перевір себе! Перед тобою візуальний тест, з яким 95% людей не справляються за 10 секунд, передають Патріоти України. На зображенні — десятки яєць. Одне з них має маленьку тріщинку. У тебе лише 10 секунд, щ...