Ці три помилки робить більшість при зарядці смартфона - перевірте, раптом ви теж

Батарея є одним з ключових компонентів вашого телефону, тому необхідно проявляти до неїособливу обережність і уважність. Однак, часто користувачі самі скорочують термін її "життя", навіть не підозрюючи цього, передають Патріоти України.

УНІАН вибрав три найпоширеніші помилки при зарядці смартфона, які найчастіше згадуються експертами й тематичними порталами. Змінивши свої звички, можна не тільки продовжити термін служби батареї та прискорити зарядку смартфона, але й захистити свій гаджет від можливих пошкоджень.

Не можна заряджати телефон неоригінальним зарядним пристроєм

Смартфон не можна заряджати неоригінальною зарядкою через невідповідність її параметрів і характеристик, які можуть привести до пошкодження батареї та інших проблем.

Подібні зарядки ризикують не забезпечити потрібну напругу і струм зарядки, що дуже часто призводить до перегріву, поганій зарядці або навіть загорянню пристрою. Крім того, використання неоригінальної зарядки може порушити гарантійні зобов'язання і не дати виробнику телефону можливості ремонту або заміни батареї в разі несправностей, викликаних неякісним зарядним пристроєм.

Тому для безпечної та надійної зарядки найкраще використовувати тільки "рідні" зарядні пристрої, рекомендовані виробником телефону.

Не залишайте ваш смартфон на зарядці всю ніч

Також не рекомендується ставити смартфон на зарядку на ніч. Хоч більшість сучасних гаджетів автоматично припиняють зарядку при досягненні 100%-рівня заряду, так чи інакше, з плином часу, цей показник опускається до 99 відсотків і зарядка відновлюється.

Відмовившись від "нічних зарядок", ви не тільки продовжите життя акумулятора в смартфоні, але і збережете загальну продуктивність свого гаджета на довше.

Якщо ви звикли, або немає іншої можливості, ніж залишати смартфон на зарядці на всю ніч, рекомендується поставитиспеціальні програми, які припиняють зарядку при досягненні акумулятором певного відсотка заряду.

Не варто заряджати смартфон до 100% і розряджати "в нуль"

Сучасні літій-іонні батареї, що використовуються в більшості смартфонів, мають певні обмеження щодо кількості циклів зарядки/розрядки та часу зберігання заряду, тому сильна експлуатація батареї може значно скоротити її термін служби.

Намагайтеся по можливості заряджати телефон, коли він досягає 20-30% заряду і відключати зарядку, коли вона набере 80-90% заряду. І повірте, батарейка скаже вам "дякую".

Також серед фахівців часто згадується альтернативна тактика зарядки "50-70", яка передбачає, що заряд акумулятора не повинен опускатися нижче 50%, а заряджати його потрібно не більше ніж до 70%. Вважається, що такий підхід може продовжити життя акумулятора мало не в два рази.

До речі, якщо ви помітили, що батарея на вашому смартфоні швидко розряджається і її насилу вистачає на добу, калібрування може допомогти виправити цю проблему. Особливо, якщо ви ніколи до цього її не робили.

Щоб пішло на користь: Топовий експерт назвав правильний час для першої чашки кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:40

Багато людей практично живуть на кофеїні, часто навіть не найпалкіші кавомани хапаються за чайник зразу після пробудження або щоб побороти занепад сил після обіду. Видання Express пише, що пити каву відразу після сну то не найкраща ідея. Рекс Ісап, ген...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...