Ці види риби кращі за лосося та тріску, але їх ігнорують! Ось чому варто частіше їсти

Всі знають, що риба - це основа здорового харчування, але коли мова йде про вибір, частіше обирають лосося чи тріску. Однак є ще один вид риби, який має набагато більше переваг, але залишається на другому плані. Мова йде про сардини та шпроти - риби, які повинні частіше з'являтися на наших столах, передають Патріоти України.

Як сардини та шпроти випереджають лосося та тріску?

Експерти рекомендують вживати рибу 2-3 рази на тиждень. Звичайно, найпоширенішими варіантами є лосось і тріска, але у цих риб є й свої мінуси. Лосось часто вирощується в умовах, які не гарантують йому високої якості, а тріска — бідна на омега-3 кислоти. Натомість сардини та шпроти, особливо в консервах, мають набагато більше користі для здоров'я!

Консерви — скарбниця корисних речовин!

Сардини та шпроти, особливо ті, що в консервованому вигляді, містять омега-3 жирні кислоти, які підтримують серце, покращують роботу мозку, знижують запалення та підтримують здоров'я шкіри. Вони також є чудовим джерелом кальцію, оскільки вживаються разом з м'якими кісточками. Це важливий елемент для здоров'я зубів та кісток.

Ще один великий плюс: через їх малі розміри, сардини та шпроти мають нижчий рівень ртуті, порівняно з великими рибами, такими як лосось чи тріска. Це робить їх набагато безпечнішими для здоров'я.

Що ще корисного в сардинах та шпротах?

  • Сардини — це не тільки джерело омега-3, але й вітамінів D та B12. Вони є ідеальним вибором для зміцнення імунної системи.
  • Шпроти — містять те ж саме, але також багаті на білок та кальцій, що робить їх прекрасною альтернативою для тих, хто хоче підтримати кістки та суглоби.

Не ігноруйте ці суперфуди!

Хоча сардини та шпроти не такі популярні, як лосось чи тріска, вони мають багато переваг і повинні частіше з'являтися на вашому столі. Якщо ви хочете поліпшити своє здоров'я, зробіть їх частиною свого раціону — ваше серце, мозок і кістки будуть вам вдячні!

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...