
Всі знають, що риба - це основа здорового харчування, але коли мова йде про вибір, частіше обирають лосося чи тріску. Однак є ще один вид риби, який має набагато більше переваг, але залишається на другому плані. Мова йде про сардини та шпроти - риби, які повинні частіше з'являтися на наших столах, передають Патріоти України.
Як сардини та шпроти випереджають лосося та тріску?
Експерти рекомендують вживати рибу 2-3 рази на тиждень. Звичайно, найпоширенішими варіантами є лосось і тріска, але у цих риб є й свої мінуси. Лосось часто вирощується в умовах, які не гарантують йому високої якості, а тріска — бідна на омега-3 кислоти. Натомість сардини та шпроти, особливо в консервах, мають набагато більше користі для здоров'я!
Консерви — скарбниця корисних речовин!
Сардини та шпроти, особливо ті, що в консервованому вигляді, містять омега-3 жирні кислоти, які підтримують серце, покращують роботу мозку, знижують запалення та підтримують здоров'я шкіри. Вони також є чудовим джерелом кальцію, оскільки вживаються разом з м'якими кісточками. Це важливий елемент для здоров'я зубів та кісток.
Ще один великий плюс: через їх малі розміри, сардини та шпроти мають нижчий рівень ртуті, порівняно з великими рибами, такими як лосось чи тріска. Це робить їх набагато безпечнішими для здоров'я.
Що ще корисного в сардинах та шпротах?
Не ігноруйте ці суперфуди!
Хоча сардини та шпроти не такі популярні, як лосось чи тріска, вони мають багато переваг і повинні частіше з'являтися на вашому столі. Якщо ви хочете поліпшити своє здоров'я, зробіть їх частиною свого раціону — ваше серце, мозок і кістки будуть вам вдячні!
Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...
Картопля - корисний і універсальний продукт, але що робити, якщо вона проросла? Дієтологи пояснюють, що не кожен паросток робить картоплю небезпечною, передають Патріоти України. Основні правила:. Накопичення шкідливих сполук найбільше біля паростків, ...