Ці види риби кращі за лосося та тріску, але їх ігнорують! Ось чому варто частіше їсти

Всі знають, що риба - це основа здорового харчування, але коли мова йде про вибір, частіше обирають лосося чи тріску. Однак є ще один вид риби, який має набагато більше переваг, але залишається на другому плані. Мова йде про сардини та шпроти - риби, які повинні частіше з'являтися на наших столах, передають Патріоти України.

Як сардини та шпроти випереджають лосося та тріску?

Експерти рекомендують вживати рибу 2-3 рази на тиждень. Звичайно, найпоширенішими варіантами є лосось і тріска, але у цих риб є й свої мінуси. Лосось часто вирощується в умовах, які не гарантують йому високої якості, а тріска — бідна на омега-3 кислоти. Натомість сардини та шпроти, особливо в консервах, мають набагато більше користі для здоров'я!

Консерви — скарбниця корисних речовин!

Сардини та шпроти, особливо ті, що в консервованому вигляді, містять омега-3 жирні кислоти, які підтримують серце, покращують роботу мозку, знижують запалення та підтримують здоров'я шкіри. Вони також є чудовим джерелом кальцію, оскільки вживаються разом з м'якими кісточками. Це важливий елемент для здоров'я зубів та кісток.

Ще один великий плюс: через їх малі розміри, сардини та шпроти мають нижчий рівень ртуті, порівняно з великими рибами, такими як лосось чи тріска. Це робить їх набагато безпечнішими для здоров'я.

Що ще корисного в сардинах та шпротах?

  • Сардини — це не тільки джерело омега-3, але й вітамінів D та B12. Вони є ідеальним вибором для зміцнення імунної системи.
  • Шпроти — містять те ж саме, але також багаті на білок та кальцій, що робить їх прекрасною альтернативою для тих, хто хоче підтримати кістки та суглоби.

Не ігноруйте ці суперфуди!

Хоча сардини та шпроти не такі популярні, як лосось чи тріска, вони мають багато переваг і повинні частіше з'являтися на вашому столі. Якщо ви хочете поліпшити своє здоров'я, зробіть їх частиною свого раціону — ваше серце, мозок і кістки будуть вам вдячні!

Як варити бульйон, щоб він був прозорим і ароматним - три секретні способи

неділя, 16 листопад 2025, 19:11

Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...

Проросла картопля: Коли її можна їсти, а коли викидати

неділя, 16 листопад 2025, 18:45

Картопля - корисний і універсальний продукт, але що робити, якщо вона проросла? Дієтологи пояснюють, що не кожен паросток робить картоплю небезпечною, передають Патріоти України. Основні правила:. Накопичення шкідливих сполук найбільше біля паростків, ...