Завжди хочеться, щоб котлети були соковитими, м'якими і ніжними, але домогтися такого виходить не завжди - дуже багато залежить від м'яса. Однак навіть самий невдалий фарш можна виправити одним інгредієнтом - записуйте, як зробити пишні котлети з содою, передають Патріоти України.
Досвідчені шеф-кухарі кажуть, що навіть у них іноді виходять сухуваті котлети, незважаючи на різні "пом'якшувачі" - хліб, молоко, вівсяні пластівці. Існує тільки один продукт, здатний перетворити звичайні котлети на витвір мистецтва, і це сода.
Справа в тому, такий інгредієнт утримує вологу в фарші і "працює", як розпушувач, тому котлети будуть не тільки м'якими, але і не розваляться під час смаження. Ще краще, якщо приготуєте котлети з содою і крохмалем - так точно не прогадаєте. Пам'ятайте ідеальну пропорцію - на 0.5 кг м'ясного фаршу потрібно 0.5 ч.л соди.
Годиться сода в фарш для люля кебаб, для котлет, для тефтелей - для будь-яких страв з фаршу. Ми пропонуємо перевірений рецепт саме для домашніх котлет:
Фарш викласти в глибоку миску, туди додати перекручену через м'ясорубку цибулю, часник і розм'якшений хліб. Перемішати, всипати соду, посолити, поперчити. Вбити куряче яйце і знову перемішати. Відбити фарш і залишити його на 15-20 хвилин для насичення киснем. Обваляти кожен м'ясний коржик в панірувальних сухарях. Смажити котлети на сковороді, змащеній олією, по 7 хвилин з кожного боку. Потім скласти їх всі разом, накрити кришкою і тушкувати 15 хвилин.
ВАЖЛИВО: соду можна не використовувати для фаршу з курки або індички - це м'ясо і так досить ніжне. Найкраще інгредієнт "спрацює", якщо справа стосується свинини, яловичини або м'ясного асорті.
Якщо ви помітили, що листя в розсади починає втрачати зелений колір, а натомість стає жовтим, це може означати, що вона має захворювання хлороз. І впоратися з ним без додаткових знань не так просто, передають Патріоти України. Хлороз спершу призводить ...
Кава є одним з найбільш улюблених напоїв у всьому світі. Для багатьох людей чашка гарячої кави є невід'ємною частиною ранкового ритуалу. Однак варто пам’ятати, що деякі продукти можуть негативно реагувати на каву, що може призвести до потенційно шкідли...