Ця хитрість "врятує" навіть невдалий фарш - просто додайте соду в такій пропорції

Завжди хочеться, щоб котлети були соковитими, м'якими і ніжними, але домогтися такого виходить не завжди - дуже багато залежить від м'яса. Однак навіть самий невдалий фарш можна виправити одним інгредієнтом - записуйте, як зробити пишні котлети з содою, передають Патріоти України.

Для чого потрібно додавати соду в фарш - точну відповідь

Досвідчені шеф-кухарі кажуть, що навіть у них іноді виходять сухуваті котлети, незважаючи на різні "пом'якшувачі" - хліб, молоко, вівсяні пластівці. Існує тільки один продукт, здатний перетворити звичайні котлети на витвір мистецтва, і це сода.

Справа в тому, такий інгредієнт утримує вологу в фарші і "працює", як розпушувач, тому котлети будуть не тільки м'якими, але і не розваляться під час смаження. Ще краще, якщо приготуєте котлети з содою і крохмалем - так точно не прогадаєте. Пам'ятайте ідеальну пропорцію - на 0.5 кг м'ясного фаршу потрібно 0.5 ч.л соди.

Рецепт котлет з додаванням соди

Годиться сода в фарш для люля кебаб, для котлет, для тефтелей - для будь-яких страв з фаршу. Ми пропонуємо перевірений рецепт саме для домашніх котлет:

  • Свинина - 500 г
  • Білий хліб - 60 г
  • Цибуля - 45 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сода - 0.5 ч. л.
  • Панірувальні сухарі - 50 г
  • Рослинна олія для смаження - 45 г
  • Сіль, чорний перець - за смаком

Фарш викласти в глибоку миску, туди додати перекручену через м'ясорубку цибулю, часник і розм'якшений хліб. Перемішати, всипати соду, посолити, поперчити. Вбити куряче яйце і знову перемішати. Відбити фарш і залишити його на 15-20 хвилин для насичення киснем. Обваляти кожен м'ясний коржик в панірувальних сухарях. Смажити котлети на сковороді, змащеній олією, по 7 хвилин з кожного боку. Потім скласти їх всі разом, накрити кришкою і тушкувати 15 хвилин.

ВАЖЛИВО: соду можна не використовувати для фаршу з курки або індички - це м'ясо і так досить ніжне. Найкраще інгредієнт "спрацює", якщо справа стосується свинини, яловичини або м'ясного асорті.

Народні прикмети на 11 квітня. Зірвана цього дня гілка берези українцями спрадавна вважалася не лише окрасою оселі

п’ятниця, 11 квітень 2025, 7:05

11 квітня за новим стилем вшановують пам'ять священномученика Антипа Асійського, мученика Мартиніана і святого Калініка Черніцького. За старим стилем у сьогодні згадують священномученика Марка, єпископа Арефусійського. У народі свято 11 квітня було від...

Це може здивувати! ТОП-5 продуктів, які погіршують роботу мозку

п’ятниця, 11 квітень 2025, 6:30

Після 70 років люди часто помічають зміни у своїх когнітивних здібностях. Одним зі способів підтримати ясність думок є скорочення споживання певних продуктів, які можуть шкодити функціям мозку, передають Патріоти України. Дієта, багата антиоксидантами,...