Ця хитрість "врятує" навіть невдалий фарш - просто додайте соду в такій пропорції

Завжди хочеться, щоб котлети були соковитими, м'якими і ніжними, але домогтися такого виходить не завжди - дуже багато залежить від м'яса. Однак навіть самий невдалий фарш можна виправити одним інгредієнтом - записуйте, як зробити пишні котлети з содою, передають Патріоти України.

Для чого потрібно додавати соду в фарш - точну відповідь

Досвідчені шеф-кухарі кажуть, що навіть у них іноді виходять сухуваті котлети, незважаючи на різні "пом'якшувачі" - хліб, молоко, вівсяні пластівці. Існує тільки один продукт, здатний перетворити звичайні котлети на витвір мистецтва, і це сода.

Справа в тому, такий інгредієнт утримує вологу в фарші і "працює", як розпушувач, тому котлети будуть не тільки м'якими, але і не розваляться під час смаження. Ще краще, якщо приготуєте котлети з содою і крохмалем - так точно не прогадаєте. Пам'ятайте ідеальну пропорцію - на 0.5 кг м'ясного фаршу потрібно 0.5 ч.л соди.

Рецепт котлет з додаванням соди

Годиться сода в фарш для люля кебаб, для котлет, для тефтелей - для будь-яких страв з фаршу. Ми пропонуємо перевірений рецепт саме для домашніх котлет:

  • Свинина - 500 г
  • Білий хліб - 60 г
  • Цибуля - 45 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сода - 0.5 ч. л.
  • Панірувальні сухарі - 50 г
  • Рослинна олія для смаження - 45 г
  • Сіль, чорний перець - за смаком

Фарш викласти в глибоку миску, туди додати перекручену через м'ясорубку цибулю, часник і розм'якшений хліб. Перемішати, всипати соду, посолити, поперчити. Вбити куряче яйце і знову перемішати. Відбити фарш і залишити його на 15-20 хвилин для насичення киснем. Обваляти кожен м'ясний коржик в панірувальних сухарях. Смажити котлети на сковороді, змащеній олією, по 7 хвилин з кожного боку. Потім скласти їх всі разом, накрити кришкою і тушкувати 15 хвилин.

ВАЖЛИВО: соду можна не використовувати для фаршу з курки або індички - це м'ясо і так досить ніжне. Найкраще інгредієнт "спрацює", якщо справа стосується свинини, яловичини або м'ясного асорті.

Доступні всім! Названо продукти, які зберігають молодість тіла

неділя, 19 січень 2025, 19:09

Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...

А ви це знали? Чому варто вивертати одяг перед пранням в машинці

неділя, 19 січень 2025, 17:38

Якщо вивертати одяг перед пранням, це збереже довше життя улюбленому вбранню, передають Патріоти України. Чи потрібно вивертати речі навиворіт перед пранням у пральній машинці? Хтось це робить, хтось - не вважає необхідним. Втім, експерти радять не пол...