Неймовірна користь для мозку та серця! Названо дешеву рибу, яка краща за лосося

Риба - один із найкращих джерел легко засвоюваного білка, вітамінів, мінералів і, головне, цінних омега-3 жирних кислот. Але деякі види риби можуть стати справжнім суперфудом для вашого здоров’я. Один із таких - налим, який часто недооцінюють у порівнянні з популярним лососем, передають Патріоти України.


Чому налим (минь) кращий за лосося

Налим — це прісноводна риба, поширена по всій Європі. Він містить унікальні поживні речовини:

  • Омега-3 жири — знижують рівень тригліцеридів, підтримують серце, мозок і судини;
  • Вітамін А — для зору, шкіри, волосся та нігтів;
  • Вітамін D — для кісток, імунітету та кровообігу;
  • Вітамін Е — потужний антиоксидант;
  • Вітаміни групи В — підтримка нервової системи та обміну речовин;
  • Мінерали (фосфор, калій, магній, селен) — важливі для щитовидки та захисту клітин.

Переваги налима

  • Смачне і ніжне м’ясо;
  • Низькокалорійний продукт — всього 90 ккал на 100 г, жир менше 1 г;
  • Порівняно з лососем, містить удвічі менше калорій і значно менше жиру;
  • Допомагає підтримувати здоров’я серця і мозку;
  • Ідеально підходить для дієт і літніх людей.

Чому його недооцінюють

Багато людей віддають перевагу лососю або трісці, через що налим часто залишається в тіні. Це недооцінене джерело поживних речовин, яке може стати ключем до здорового і збалансованого раціону.

Жінкам на замітку! Як часто слід прати бюстгальтер і коли його міняти на новий? Поради експерта

вівторок, 4 листопад 2025, 9:15

Бюстгальтер – важливий предмет гардеробу, який потребує правильного догляду. Часто жінки не знають, як його прати та зберігати, щоб він служив довше. Експерт з технологій білизни Джорджина Біббі пояснює основні правила догляду за бюстгальтером та коли ...

А ви це знали? Як і навіщо досвідчені дачники використовують восени на ділянці мідний купорос

вівторок, 4 листопад 2025, 8:43

Грибкові хвороби - один із головних ворогів саду та городу. Фітофтороз, вертицильоз, гнилі, фузаріоз, плямистість, іржа та парша здатні зберігатися в ґрунті завдяки спорам і міцелію, які легко переживають зиму, пише Telegram-канал "Моя дача. Сад і горо...