Ця страва підійде тим, хто не любить м'ясо: Як замаринувати і зробити смачну скумбрію на грилі (рецепт)

Для багатьох із нас травневі свята асоціюються з сезоном пікніків на природі, коли після довгої зими всі нарешті радіють теплу і приємно проводять час на свіжому повітрі. І якщо ви не любите шашлик із м'яса або дотримуєтеся спеціальної дієти, радимо приготувати скумбрію-гриль, передають Патріоти України.

Інгредієнти: тушка скумбрії (2-3 шт.), лимон (1 шт.), морська сіль, чебрець, розмарин, мелений чорний перець, інші спеції за смаком, оливкова олія.

Приготування:

Рибу можна взяти як морожену, попередньо розморозивши її, так і свіжу.

Спочатку її потрібно випатрати - тобто видалити нутрощі, вимити всередині.

Голову риби зрізаємо.

Уздовж хребта з одного боку робимо глибокий надріз до реберних кісток.

Лимон миємо під проточною водою і розрізаємо на кружечки.

Змащуємо скумбрію перцем, сіллю, а також іншими спеціями і травами на ваш смак.

У розріз викладаємо часточки лимона, також можна нарізати цибулю півкільцями і викласти туди і її.

Зверху також скроплюємо соком лимона.

Потім залишаємо рибу маринуватися - якщо у вас немає часу, то буквально на півгодини. В ідеалі залишаємо на 3-4 години.

Тим часом готуємо гриль.

Викладаємо скумбрію на решітку гриля і смажимо над гарячим вугіллям близько 15-25 хвилин, періодично перевертаючи.

Стежимо, щоб риба не пересохла - для цього її можна полити оливковою олією.

Знімаємо з вогню, коли з'явиться золотава скоринка.

Подаємо скумбрію з овочами-гриль.

Смачного!


Джерело: Апостроф

Варто знати! Що їсти на ніч, щоб не було набряків

п’ятниця, 18 квітень 2025, 23:10

Проте за словами нутриціологині Катерини Крупкіної, яку нещодавно запросила на інтерв’ю Марічка Падалко для свого YouTube-каналу, важливо не те, коли саме ми їмо, а що обираємо на вечерю. Набряки вранці — це наслідок затримки рідини в організмі, яка на...

Дачникам на замітку! Чим не можна підживлювати кущі малини

п’ятниця, 18 квітень 2025, 17:50

Малина – рослина досить чутлива до умов, у яких її вирощують. Від складу ґрунту та рівня зволоженості залежить, наскільки великими та смачними будуть ягоди, передають Патріоти України. А на склад ґрунту, звісно, впливають добрива, якими ви підживлюєте ...