Для багатьох із нас травневі свята асоціюються з сезоном пікніків на природі, коли після довгої зими всі нарешті радіють теплу і приємно проводять час на свіжому повітрі. І якщо ви не любите шашлик із м'яса або дотримуєтеся спеціальної дієти, радимо приготувати скумбрію-гриль, передають Патріоти України.
Інгредієнти: тушка скумбрії (2-3 шт.), лимон (1 шт.), морська сіль, чебрець, розмарин, мелений чорний перець, інші спеції за смаком, оливкова олія.
Приготування:
Рибу можна взяти як морожену, попередньо розморозивши її, так і свіжу.
Спочатку її потрібно випатрати - тобто видалити нутрощі, вимити всередині.
Голову риби зрізаємо.
Уздовж хребта з одного боку робимо глибокий надріз до реберних кісток.
Лимон миємо під проточною водою і розрізаємо на кружечки.
Змащуємо скумбрію перцем, сіллю, а також іншими спеціями і травами на ваш смак.
У розріз викладаємо часточки лимона, також можна нарізати цибулю півкільцями і викласти туди і її.
Зверху також скроплюємо соком лимона.
Потім залишаємо рибу маринуватися - якщо у вас немає часу, то буквально на півгодини. В ідеалі залишаємо на 3-4 години.
Тим часом готуємо гриль.
Викладаємо скумбрію на решітку гриля і смажимо над гарячим вугіллям близько 15-25 хвилин, періодично перевертаючи.
Стежимо, щоб риба не пересохла - для цього її можна полити оливковою олією.
Знімаємо з вогню, коли з'явиться золотава скоринка.
Подаємо скумбрію з овочами-гриль.
Смачного!
З настанням спеки кондиціонери у робочих просторах здаються порятунком. Але недавні дослідження свідчать: типові температурні режими в офісах шкодять жінкам - не лише в плані комфорту, а й продуктивності праці, передають Патріоти України. Зазвичай темп...
Сезон свіжих помідорів у розпалі. Саме зараз вони найсмачніші, ароматні та корисні. Але оброблені томатні продукти можуть мати навіть більше користі, ніж свіжі овочі. Особливо завдяки одному потужному інгредієнту - лікопіну, передають Патріоти України....