
Для багатьох із нас травневі свята асоціюються з сезоном пікніків на природі, коли після довгої зими всі нарешті радіють теплу і приємно проводять час на свіжому повітрі. І якщо ви не любите шашлик із м'яса або дотримуєтеся спеціальної дієти, радимо приготувати скумбрію-гриль, передають Патріоти України.
Інгредієнти: тушка скумбрії (2-3 шт.), лимон (1 шт.), морська сіль, чебрець, розмарин, мелений чорний перець, інші спеції за смаком, оливкова олія.
Приготування:
Рибу можна взяти як морожену, попередньо розморозивши її, так і свіжу.
Спочатку її потрібно випатрати - тобто видалити нутрощі, вимити всередині.
Голову риби зрізаємо.
Уздовж хребта з одного боку робимо глибокий надріз до реберних кісток.
Лимон миємо під проточною водою і розрізаємо на кружечки.
Змащуємо скумбрію перцем, сіллю, а також іншими спеціями і травами на ваш смак.
У розріз викладаємо часточки лимона, також можна нарізати цибулю півкільцями і викласти туди і її.
Зверху також скроплюємо соком лимона.
Потім залишаємо рибу маринуватися - якщо у вас немає часу, то буквально на півгодини. В ідеалі залишаємо на 3-4 години.
Тим часом готуємо гриль.
Викладаємо скумбрію на решітку гриля і смажимо над гарячим вугіллям близько 15-25 хвилин, періодично перевертаючи.
Стежимо, щоб риба не пересохла - для цього її можна полити оливковою олією.
Знімаємо з вогню, коли з'явиться золотава скоринка.
Подаємо скумбрію з овочами-гриль.
Смачного!

Деякі проблеми з автомобілем діагностуються дуже легко, наприклад, перегоріла лампочка. Просто увімкніть світло, обійдіть машину і подивіться, що не працює. Однак деякі несправності можуть виявитися справжнім кошмаром для діагностики, і "паразитні" роз...
Тести, що засновані на оптичних ілюзіях мають популярність, оскільки вони позиціюються як простий та захопливий спосіб дізнатися більше про справжню природу людини лише за кілька секунд. Ці завдання, засновані на складних візуальних образах, використов...