Ця страва підійде тим, хто не любить м'ясо: Як замаринувати і зробити смачну скумбрію на грилі (рецепт)

Для багатьох із нас травневі свята асоціюються з сезоном пікніків на природі, коли після довгої зими всі нарешті радіють теплу і приємно проводять час на свіжому повітрі. І якщо ви не любите шашлик із м'яса або дотримуєтеся спеціальної дієти, радимо приготувати скумбрію-гриль, передають Патріоти України.

Інгредієнти: тушка скумбрії (2-3 шт.), лимон (1 шт.), морська сіль, чебрець, розмарин, мелений чорний перець, інші спеції за смаком, оливкова олія.

Приготування:

Рибу можна взяти як морожену, попередньо розморозивши її, так і свіжу.

Спочатку її потрібно випатрати - тобто видалити нутрощі, вимити всередині.

Голову риби зрізаємо.

Уздовж хребта з одного боку робимо глибокий надріз до реберних кісток.

Лимон миємо під проточною водою і розрізаємо на кружечки.

Змащуємо скумбрію перцем, сіллю, а також іншими спеціями і травами на ваш смак.

У розріз викладаємо часточки лимона, також можна нарізати цибулю півкільцями і викласти туди і її.

Зверху також скроплюємо соком лимона.

Потім залишаємо рибу маринуватися - якщо у вас немає часу, то буквально на півгодини. В ідеалі залишаємо на 3-4 години.

Тим часом готуємо гриль.

Викладаємо скумбрію на решітку гриля і смажимо над гарячим вугіллям близько 15-25 хвилин, періодично перевертаючи.

Стежимо, щоб риба не пересохла - для цього її можна полити оливковою олією.

Знімаємо з вогню, коли з'явиться золотава скоринка.

Подаємо скумбрію з овочами-гриль.

Смачного!


Джерело: Апостроф

Цей холод убиває вашу продуктивність - помилка з кондиціонерами, яку роблять майже всі

понеділок, 4 серпень 2025, 10:30

З настанням спеки кондиціонери у робочих просторах здаються порятунком. Але недавні дослідження свідчать: типові температурні режими в офісах шкодять жінкам - не лише в плані комфорту, а й продуктивності праці, передають Патріоти України. Зазвичай темп...

У кетчупі більше користі, ніж у свіжих помідорах? Чому це не жарт

понеділок, 4 серпень 2025, 10:15

Сезон свіжих помідорів у розпалі. Саме зараз вони найсмачніші, ароматні та корисні. Але оброблені томатні продукти можуть мати навіть більше користі, ніж свіжі овочі. Особливо завдяки одному потужному інгредієнту - лікопіну, передають Патріоти України....