Для багатьох із нас травневі свята асоціюються з сезоном пікніків на природі, коли після довгої зими всі нарешті радіють теплу і приємно проводять час на свіжому повітрі. І якщо ви не любите шашлик із м'яса або дотримуєтеся спеціальної дієти, радимо приготувати скумбрію-гриль, передають Патріоти України.
Інгредієнти: тушка скумбрії (2-3 шт.), лимон (1 шт.), морська сіль, чебрець, розмарин, мелений чорний перець, інші спеції за смаком, оливкова олія.
Приготування:
Рибу можна взяти як морожену, попередньо розморозивши її, так і свіжу.
Спочатку її потрібно випатрати - тобто видалити нутрощі, вимити всередині.
Голову риби зрізаємо.
Уздовж хребта з одного боку робимо глибокий надріз до реберних кісток.
Лимон миємо під проточною водою і розрізаємо на кружечки.
Змащуємо скумбрію перцем, сіллю, а також іншими спеціями і травами на ваш смак.
У розріз викладаємо часточки лимона, також можна нарізати цибулю півкільцями і викласти туди і її.
Зверху також скроплюємо соком лимона.
Потім залишаємо рибу маринуватися - якщо у вас немає часу, то буквально на півгодини. В ідеалі залишаємо на 3-4 години.
Тим часом готуємо гриль.
Викладаємо скумбрію на решітку гриля і смажимо над гарячим вугіллям близько 15-25 хвилин, періодично перевертаючи.
Стежимо, щоб риба не пересохла - для цього її можна полити оливковою олією.
Знімаємо з вогню, коли з'явиться золотава скоринка.
Подаємо скумбрію з овочами-гриль.
Смачного!
Білі шкарпетки знову сяють після одного прання - і все завдяки одному простому інгредієнту, який точно є у вас вдома. Експерти пояснили, чому саме він краще за хімію, не шкодить тканині й легко справляється з плямами поту та жовтизною, передають Патріо...
Шлюб - це складна подорож із злетами і падіннями, які неможливо передбачити. Часто ми шкодуємо, що не знали певних істин раніше. Ось п’ять важливих уроків, які варто засвоїти ще до шлюбу, щоб уникнути розчарувань і зберегти стосунки, передають Патріоти...