Ця страва підкорить всіх гурманів! Крученики по-волинськи - супер-рецепт для святкового столу

Українці, як відомо, народ, який вміє чудово готувати та смачно поїсти. Сила-силенна українських рецептів розлетілася по світу, і в різних країнах люди з величезним задоволенням їдять ці ласощі, передають Патріоти України.

Крученики — це національна українська м'ясна страва, яка припаде до смаку навіть вишуканому гурману, попри те, що готується просто і зі звичайних інгредієнтів. Нічого надприродного в приготуванні немає.

По суті крученики з себе представляють невеликі, розміром з котлету, м'ясні рулети з начинкою. Причому в різних областях України начинку, традиційно кладуть різну. Та й по правді кажучи, не може тут бути одноманітності — широта душі не сприймає суворих рамок. Так, що начинку кручеників можна готувати як душа забажає. Власне, і м'ясо використовується теж різне: яловичина, свинина, курятина.

Нижче представляємо покроковий рецепт з Волинської області. Тут готують крученики своєрідним, але дуже смачним способом.

Інгредієнти для основи

  • Яловиче філе — 500 г
  • Вершкове масло
  • Сіль, перець

Для грибної начинки

  • Гриби — 200 г
  • Цибуля — 1 головка
  • Перець чорний, червоний, сіль
  • Рослинна олія

Для рисово-фруктової начинки

  • Рис варений — 100 г
  • Чорнослив — 50 г
  • Курага — 50 г
  • Цибуля — 1 головка
  • Перець чорний, червоний, сіль
  • Рослинна олія

Приготування

  1. Для грибної начинки обсмажити в рослинній олії цибулю і додавши дрібно нарізані гриби, тушкувати до готовності. Посолити та поперчити за смаком.
  2. Для рисово-фруктової начинки потрібно посмажити нашатковану цибулю. Додати попередньо замочені та дрібно нарізані сухофрукти і тушкувати хвилин п'ять. Всипати туди ж відварений рис, перемішати та додати сіль, перець за смаком.
  3. Нарізати м'ясне філе тонкими пластами в сантиметр завтовшки, як для лангету.
  4. Кожен шматок посолити, поперчити й відбити. У розігріте вершкове масло викласти відбиті шматки м'яса і злегка тушкувати під кришкою на повільному вогні. Вийняти пласти м'яса і на кожен викласти відповідну начинку. Щільно загорнути шматок м'яса в рулет і перев'язати ниткою. Смажити на середньому вогні до готовності.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

А ви це знали? Який колір принесе вам щастя згідно із знаком зодіака

п’ятниця, 9 грудень 2022, 11:11

Всім нам відомо, що сузір’я, під яким народилася людина, має вплив на її особистість і характер. Знаючи знак зодіаку людини, можна судити про деякі переваги і недоліки її характеру, передають Патріоти України. Просто вражає, якими іноді точними бувают...

Якому шоколаду ви надаєте перевагу? Це розповість багато про ваш характер

п’ятниця, 9 грудень 2022, 10:17

Наші смакові переваги також можуть розповісти дуже багато про нас. Психологи розробили цікавий тест, де ваш улюблений шоколад зможе показати вам, на що ви здатні, передають Патріоти України. Ви дуже серйозна людина, яка завжди домагається свого. Вам н...