Ця страва підкорить всіх гурманів! Крученики по-волинськи - супер-рецепт для святкового столу

Українці, як відомо, народ, який вміє чудово готувати та смачно поїсти. Сила-силенна українських рецептів розлетілася по світу, і в різних країнах люди з величезним задоволенням їдять ці ласощі, передають Патріоти України.

Крученики — це національна українська м'ясна страва, яка припаде до смаку навіть вишуканому гурману, попри те, що готується просто і зі звичайних інгредієнтів. Нічого надприродного в приготуванні немає.

По суті крученики з себе представляють невеликі, розміром з котлету, м'ясні рулети з начинкою. Причому в різних областях України начинку, традиційно кладуть різну. Та й по правді кажучи, не може тут бути одноманітності — широта душі не сприймає суворих рамок. Так, що начинку кручеників можна готувати як душа забажає. Власне, і м'ясо використовується теж різне: яловичина, свинина, курятина.

Нижче представляємо покроковий рецепт з Волинської області. Тут готують крученики своєрідним, але дуже смачним способом.

Інгредієнти для основи

  • Яловиче філе — 500 г
  • Вершкове масло
  • Сіль, перець

Для грибної начинки

  • Гриби — 200 г
  • Цибуля — 1 головка
  • Перець чорний, червоний, сіль
  • Рослинна олія

Для рисово-фруктової начинки

  • Рис варений — 100 г
  • Чорнослив — 50 г
  • Курага — 50 г
  • Цибуля — 1 головка
  • Перець чорний, червоний, сіль
  • Рослинна олія

Приготування

  1. Для грибної начинки обсмажити в рослинній олії цибулю і додавши дрібно нарізані гриби, тушкувати до готовності. Посолити та поперчити за смаком.
  2. Для рисово-фруктової начинки потрібно посмажити нашатковану цибулю. Додати попередньо замочені та дрібно нарізані сухофрукти і тушкувати хвилин п'ять. Всипати туди ж відварений рис, перемішати та додати сіль, перець за смаком.
  3. Нарізати м'ясне філе тонкими пластами в сантиметр завтовшки, як для лангету.
  4. Кожен шматок посолити, поперчити й відбити. У розігріте вершкове масло викласти відбиті шматки м'яса і злегка тушкувати під кришкою на повільному вогні. Вийняти пласти м'яса і на кожен викласти відповідну начинку. Щільно загорнути шматок м'яса в рулет і перев'язати ниткою. Смажити на середньому вогні до готовності.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...