Цю помилку роблять навіть досвідчені кулінари: Чи можна насправді заморожувати сир

Загалом заморожування - один із найпопулярніших методів зберігання продуктів. Але не всій їжі пасує мінусова температура, передають Патріоти України.

Зокрема не рекомендується заморожувати сир — через високий вміст вологи, а також вплив на текстуру і смак. На Pixelinform розповіли про кілька причин, через які заморожування сиру — погана ідея.

Зміна текстури

Через заморожування та розморожування сиру від продукту може відокремитись волога. Це призведе до зернистої або водянистої текстури. При вживанні сиру така зміна може бути небажаною.

Зміна смаку

Заморожування сиру також може вплинути на його смак. Особливий смак сиру (залежно від сорту) може зникнути, також може з’явитись неприємний присмак.

Відшаровування

Сир має тенденцію розшаровуватись при заморожуванні. Це розшарування може бути важко, а то і неможливо виправити.

Зниження якості

Найкраще сир їсти свіжим. Заморожування може знизити загальну якість. Продукт буде не лише несмачним, а й непривабливим.

Як ви знімаєте стрес? Відповідь відкриває вашу справжню внутрішню силу

неділя, 23 листопад 2025, 7:12

У кожного є своя ідеальна "кнопка вимкнення": комусь потрібна тиша, комусь природа, іншим - рух або ритуали, що повертають внутрішню рівновагу. Оберіть заняття, яке найбільше асоціюється у вас із релаксом, і подивіться, що цей вибір може означати, пере...

Хіти тижня. Народні прикмети на 23 листопада: Не забудьте посвятити хліб-сіль. Що не можна робити цього дня, а що варто здійснити

неділя, 23 листопад 2025, 7:05

Православна церква України 23 листопада по новому стилю вшановує єпископів Григорія Акрагантійського та святителя Амфілохія Іконійського. За старим стилем церква 23 листопада шанувала пам'ять шести молодших апостолів, в тому числі Ераста і Родіона. Пог...