Цю помилку роблять навіть досвідчені кулінари: Чи можна насправді заморожувати сир

Загалом заморожування - один із найпопулярніших методів зберігання продуктів. Але не всій їжі пасує мінусова температура, передають Патріоти України.

Зокрема не рекомендується заморожувати сир — через високий вміст вологи, а також вплив на текстуру і смак. На Pixelinform розповіли про кілька причин, через які заморожування сиру — погана ідея.

Зміна текстури

Через заморожування та розморожування сиру від продукту може відокремитись волога. Це призведе до зернистої або водянистої текстури. При вживанні сиру така зміна може бути небажаною.

Зміна смаку

Заморожування сиру також може вплинути на його смак. Особливий смак сиру (залежно від сорту) може зникнути, також може з’явитись неприємний присмак.

Відшаровування

Сир має тенденцію розшаровуватись при заморожуванні. Це розшарування може бути важко, а то і неможливо виправити.

Зниження якості

Найкраще сир їсти свіжим. Заморожування може знизити загальну якість. Продукт буде не лише несмачним, а й непривабливим.

Чорна кава - секретна зброя у схудненні: Скільки пити, щоб втратити зайві кілограми

четвер, 31 липень 2025, 16:30

Кава - не лише улюблений напій мільйонів людей, а й справжній помічник у боротьбі з зайвою вагою. Нові дослідження науковців з Гарварду показали: чотири чашки чорної кави на день можуть знизити рівень жиру в організмі на 4%, передають Патріоти України....

Результат вражає! Мати трьох дітей схудла на 25 кг і вилікувала діабет, просто відмовившись від одного продукту (фото до і після)

четвер, 31 липень 2025, 16:13

41-річна Люсі Касл із Лестершира, Велика Британія, всього за кілька місяців скинула 25 кг - без уколів, пігулок чи дорогих процедур. Вона просто відмовилась від "сирної" залежності, яка щороку коштувала їй понад £1200 (понад 60 000 грн), передають Патр...