
Загалом заморожування - один із найпопулярніших методів зберігання продуктів. Але не всій їжі пасує мінусова температура, передають Патріоти України.
Зокрема не рекомендується заморожувати сир — через високий вміст вологи, а також вплив на текстуру і смак. На Pixelinform розповіли про кілька причин, через які заморожування сиру — погана ідея.
Через заморожування та розморожування сиру від продукту може відокремитись волога. Це призведе до зернистої або водянистої текстури. При вживанні сиру така зміна може бути небажаною.
Заморожування сиру також може вплинути на його смак. Особливий смак сиру (залежно від сорту) може зникнути, також може з’явитись неприємний присмак.
Сир має тенденцію розшаровуватись при заморожуванні. Це розшарування може бути важко, а то і неможливо виправити.
Найкраще сир їсти свіжим. Заморожування може знизити загальну якість. Продукт буде не лише несмачним, а й непривабливим.
Прозорий, ароматний бульйон часто здається простою стравою, але на практиці виходить не в усіх. Навіть з якісних продуктів він може стати каламутним, блідим і без виразного смаку. Причина зазвичай не в курці чи каструлі, а в дрібних помилках під час ва...
Тісто для вареників можна заморожувати, і воно не стане жорстким, якщо дотримуватися кількох правил. Після замішування тісто потрібно повністю охолодити й дати йому відпочити щонайменше 15 хвилин під рушником. Лише після цього його можна покласти в мор...