Зараз сезон огірків просто у розпалі, і кожна господиня дбає про те, щоб засолити чи замаринувати їх на зиму. У холодний зимовий день огірки стануть чудовою закускою до будь-якої страви, передають Патріоти України.
Багато досвідчені кулінари сперечаються про те, чи варто відрізати кінчик огірка при засолюванні. Кожен наводить свої аргументи. Разом із Ukr.Media відповімо на це питання.
Потрібно! Незважаючи на порушення цілісності овочів, його смак стане тільки кращим. Справа в тому, що через зріз у плоди проникає маринад і огірки стануть більш хрусткими та смачними.
Крім того, разом із кінчиками огірків відрізається весь бруд, який не вдалося змити під час підготовки до маринування. Тому такі огірки рідше бродять чи каламутніють.
Деякі кулінари залишають огірки цілком. Вони вважають, що з овочів через зріз вийде весь сік і вони стануть м’якими. Але в огірків насправді є така властивість — вони вбирають рідину, а не віддають.
Якщо банки стоятимуть довго, сенс залишати огірки не обрізаними. Так вони вберуть сік, а їхній смак стане насиченим. Але якщо ви плануєте вживати огірки найближчим часом, то для швидкого маринування варто обрізати їх.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...