Цвіль можна прибрати без хімікатів - потрібний засіб шукайте у своїй аптечці

У багатьох будинках на вікнах накопичується конденсат, який часто спричиняє більш неприємну проблему - плісняву. Спори грибка поширюються дуже швидко на будь-якій поверхні, тому важливо позбутися їх оперативно. У цьому допоможе один недорогий підручний засіб, передають Патріоти України.

Позбутися плісняви в будинку можна навіть без агресивних хімікатів. Про напрочуд ефективний засіб розповідає видання Express. Все, що вам знадобиться, швидше за все вже є у вашій домашній аптечці — перекис водню.

Так, існує безліч комерційних продуктів, які ефективні для видалення чорної цвілі, але багато з них містять агресивні хімічні речовини, які можуть бути такими ж шкідливими, як і грибок. Натомість спробуйте позбутися плісняви, не вдаючись до отрутохімікатів.

Перекис водню — це протигрибковий, противірусний та антибактеріальний розчин, який можна знайти в більшості аптечок, але багато хто може не знати, що це ефективний засіб від цвілі. Ви можете безпечно використовувати його на різних поверхнях, таких як кухонна техніка та стільниці, сантехніка й ванни, тверді підлоги і навіть деякі поверхні стін. Найкраще підійде перекис концентрацією 3%.

Що потрібно робити, щоб прибрати цвіль за допомогою перекису водню:

  • Залийте перекис водню в пульверизатор. Змочіть запліснявілу поверхню і залиште на 10 хвилин.
  • Очистіть місце від плям плісняви.
  • Протріть насухо.

Психологічний тест: Наскільки міцні ваші стосунки

четвер, 28 березень 2024, 16:14

Кожна людина мріє про щасливі і міцні стосунки. Але часто буває, що партнери не можуть подолати перешкоди і труднощі або просто не підходять один одному, передають Патріоти України. Дізнатися, які перспективи у ваших відносин, допоможе психологічний те...

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...