Цибуля - найкращий друг: Що можна і що небажано садити на ділянці поряд із морквою

Городникам, які вирощують на дачах моркву, потрібно не тільки правильно поливати та підгодовувати її, але й звертати увагу на те, поряд із якими культурами її краще висаджувати, передають Патріоти України.

Як стверджують автори «Дачних порад», якщо поруч посадити цибулю та моркву, то ці рослини будуть дуже корисні одна одній. Цибуля відлякуватиме морквяних мух, а морква — цибульних мух та метеликів.

Садити ці культури потрібно не одночасно: спочатку сіють моркву, а цибулю — у міжряддях за кілька тижнів. В ідеалі цибуля та морква повинні рости через один-два рядки.

Відмінно уживається з морквою буряк, часник, салат, шавлія, редиска, шпинат, а також бобові культури.ьА ось селеру краще поруч не садити — вона приваблюватиме мух. Також не радять висаджувати поруч кріп, фенхель, петрушку та капусту.

Досвідчені городники стверджують, що для формування коренеплодів моркви потрібна достатня кількість макро та мікроелементів — калію, фосфору, магнію. А азот у великих кількостях шкодить урожаю: морква нарощує могутнє бадилля, а коренеплоди залишаються дрібними.

Варто включити в раціон! Фітнес-тренерка назвала головні продукти для схуднення

четвер, 25 квітень 2024, 8:24

Фітнес-тренерка Аніта Луценко розповіла УНІАН, які продукти варто вживати щодня, аби схуднути та втриматися у меншій вазі. Вона підкреслила важливість сезонних овочів, передають Патріоти України. Як зазначила експертка, кожного сезону є безліч овочів, ...

Дізнайтеся свій рівень незалежності - простий тест у картинці

четвер, 25 квітень 2024, 8:09

Пропонуємо пройти психологічний тест у картинці, який дозволить вам дізнатися про себе щось нове. У цьому короткому тесті ви дізнаєтеся свій рівень незалежності, передають Патріоти України. Подивіться на зображення та визначить, у якій позиції ви зазви...