
Мандарини - смачні та корисні цитрусові, але вони підходять не всім. Через високу кислотність і цукор деякі категорії людей повинні обмежити або уникати їх споживання, передають Патріоти України.
Кому варто бути обережними
-
Люди з гастритом або виразкою
Кислота в мандаринах може подразнювати слизову шлунка та провокувати печію.
-
Хворі на цукровий діабет
Мандарини містять натуральний цукор, тому їх надмірне споживання може підвищувати рівень глюкози в крові.
-
Люди з алергією на цитрусові
Мандарини можуть викликати свербіж, висип або набряк у людей з алергією.
-
Люди з проблемами нирок
При схильності до каменеутворення надлишок цитрусових може впливати на баланс кальцію та оксалатів у сечі.
Поради експертів
-
Їжте мандарини у невеликій кількості — 1–2 шт. на день.
-
Уникайте вживання на порожній шлунок при гастриті.
-
Якщо з’являються алергічні реакції, слід повністю виключити цитрусові.
При приготуванні котлет важливо знати одну кулінарну «таємницю»: коли додавати сіль у фарш, щоб він не розвалювався і був соковитим, передають Патріоти України.
Мандарини - смачні та корисні цитрусові, але вони підходять не всім. Через високу кислотність і цукор деякі категорії людей повинні обмежити або уникати їх споживання, передають Патріоти України.