Туристам на замітку: Скільки в Україні коштує ПЛР-тест на коронавірус і де його роблять

В середині літа країни потихеньку починають відкривати свої кордони. Деяких в цьому об'єднує те, що при в'їзді іноземні прикордонники просять від українців негативний тест на коронавірус, зроблений методом ПЛР. З 15 липня на таких умовах українців готова впускати Росія. З 11 липня - Хорватія. Обидві країни пропонують альтернативу: хто не хоче робити дослідження на ковід, той може провести два тижні по приїзду на самоізоляції. Двотижневий карантин - найбільша перешкода для багатьох громадян з різних країн. Тому велика ймовірність, що незабаром і інші країни будуть відкривати свої кордони з умовою надання довідки. У зв'язку з цим Патріоти України розповідають, який тест здавати на коронавірус, щоб він підійшов на кордоні, скільки такі аналізи коштують в Україні, як довго і де їх роблять, і інші нюанси.

Який тест на коронавірус потрібен для перетину кордону
Всі країни істиною в останній інстанції вважають аналізи на коронавірус, зроблені методом ПЛР. На коронавірус мазок будуть брати зі слизової носа і рота. Зазначимо, що сама по собі абревіатура ПЛР - полімеразна ланцюгова реакція - прямого відношення до ковіду не має. Таким способом можна брати аналізи на багато захворювань, наприклад, на ВІЛ і гепатит. Тому, записуючись до лікаря, уточніть, що саме хочете дослідити.
Хорватські прикордонники вимагають, щоб така довідка була видана не пізніше, ніж за 48 годин. В усіх випадках підійде, якщо вона буде видана англійською мовою. Турки, якщо виявляють симптоми коронавіруса у туристів по прильоту, роблять ПЛР-тест прямо в аеропорту.
Лікарі рекомендують здавати подібний аналіз на коронавірус з ранку. Людині за три години до взяття мазка не можна чистити зуби, їсти і пити, полоскати горло, жувати гумку, курити. За шість медики не радять використовувати ліки для горла.
Перед плануванням поїздки і здачею аналізу українцеві слід розрахувати час, щоб довідка була свіжою. На державні поліклініки в цьому питанні краще не покладатися, так як здати аналізи можливо тільки після візиту до сімейного лікаря. Плюс в даному випадку ніхто не озвучує термін, в який точно будуть результати.
Тому краще всього звернутися за ковід-довідкою в приватну клініку. Зазначимо, що в багатьох з них, крім аналізу методом ПЛР, можливо здати тести на антитіла. Зупинимося на цьому трохи докладніше, щоб пояснити різницю.
ПЛР-тест визначає, хвора або не хвора коронавірусом людина прямо зараз. Тест на антитіла показує, чи хворіла людина раніше, оскільки вони починають вироблятися в організмі на 14-20 день після інфікування.
Наприклад, росіяни просять надавати довідку про наявність антитіл імуноглобуліну G (тобто, що людина перехворіла коронавірусом). Але в РФ вона все одно йде доповненням до тесту методом ПЛР, а не замість нього.
Вартість ПЛР-тесту на коронавірус в Україні
Журналісти зв'язалися з низкою приватних клінік Києва з проханням надати актуальні ціни на ковід-тестування методом ПЛР. Записатися на здачу аналізів в будь-яку з перерахованих нижче клінік можна заздалегідь на конкретний час. Там же вам гарантують, в які терміни прийдуть результати. Але заздалегідь зазначимо, що максимальний термін очікування - три доби.
У Universum Clinic тест на ковід методом ПЛР коштує 1800 гривень. У цю суму входить забір мазка в клініці, дослідження, консультація. Термін очікування результатів - протягом 24-72 годин. Також в Universum Clinic можна здати тести на антитіла. Результат через 48 годин, вартість 850 гривень.
Приватна клініка Adonis пропонує опцію оперативного ПЛР-аналізу, він буде готовий за добу, вартість - 1600 гривень. Якщо за дві доби - 1300 гривень. Антитіла тут стоять 350 гривень.
Kyiv clinic виїжджає робити ПЛР-тест на ковід додому до громадянина. Вартість аналізів і послуги - 2400 гривень. Час очікування - до трьох діб.
У клініці Борис вартість аналізів - 2410 гривень. Довідка видається через 2 доби від моменту забору матеріалу на українській та англійській мовах. Записатися до терапевта можна цілодобово.
Ціна в МЕДЛАБ - 2200 гривень. Результати за два робочих дня.

Медікал Град зробить ПЛР-тест теж за 2200. На антитіла до коронавірусу - за 580 гривень.

Джерело: Страна

Городникам на замітку! Обробіть картоплю цим розчином - ізабудете про колорадських жуків

вівторок, 16 квітень 2024, 18:44

Найкращі народні засоби для обробки картоплі від шкідників та хвороб: поради досвідчених городників, передають Патріоти України. Щоб шкідники трималися подалі від грядки з картоплею, її слід обробити перед висаджуванням цими засобами. Тоді влітку можна...

Треба лише кілька хвилин! Психологічний тест у картинці дасть відповідь на питання, яке вас найбільше хвилює

вівторок, 16 квітень 2024, 18:12

Цей психологічний тест допоможе розібратися у проблемах, які зараз вас хвилюють найбільше. Оберіть картинку, а вона дасть відповідь на усі питання, передають Патріоти України. Проблема насправді серйозніша, ніж здається на перший погляд. Можливо, рішен...