Тушкована картопля з ребрами, як із бабусиної печі

Згадайте смак дитинства, приготуйте тушкоковану картоплю з реберцями, таку, як готувала бабуся у печі. Ароматну й рум’яну картопельку можна приготувати в духовці. Але щоб вона була, як із печі, то бажано мати вдома чавунну каструлю, передають Патріоти України.

Подробиці

Інгредієнти

  • 2 кг картоплі
  • 700 г свинячих ребер
  • 2 морквини
  • 2 цибулини
  • сіль до смаку
  • перець до смаку
  • 2 лаврових листки

Начистьте картоплю, наріжте шматочками, почистьте моркву й цибулю. Моркву натріть на крупній тертці, а цибулю накришіть, як на засмажку. Обсмажте ребра до золотистого кольору, після цього посмажте частину цибулі й моркви, до засмажки можна натерти 2-3 зубки часнику.

Візьміть каструлю, бажано, щоб вона була чавунного сплаву, складіть нарізану картоплю, моркву й цибулю, яку залишили. Покладіть ребра і смажену моркву з цибулею до картоплі. Посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист. Розмішайте все й залийте окропом, щоб картопля ледве покривалася водою.

Поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Готуйте протягом години на високій температурі, потім ще годину – при температурі 150 градусів. Ви почуєте аромат, який йде з духовки. Ваша страва готова. Смачного!

Не пропустіть цей симптом! Що означає сверблячий висип після перебування на холоді

неділя, 14 грудень 2025, 7:15

Зимова погода негативно впливає на вашу шкіру, викликаючи її реакцію сверблячими пухирками та почервонінням? Це може бути більше, ніж просто гіперчутливість. Йдеться про холодову кропив'янку - рідкісне захворювання, при якому імунна система сприймає ни...

Народні прикмети на 14 грудня: Чому українці цього дня споконвіку намагались не виходити з дому. Ще, не варто підходити до незнайомих бездомних тварин

неділя, 14 грудень 2025, 7:09

Християни східного обряду 14 грудня за новим календарем (27 грудня за старим) - день пам'яті великомучеників Філімона, Аполлонія, Аріана і Феотиха, які постраждали за християнську віру. У народному календарі - Філімонів день, зазначають Патріоти Україн...