Тушкована картопля з ребрами, як із бабусиної печі

Згадайте смак дитинства, приготуйте тушкоковану картоплю з реберцями, таку, як готувала бабуся у печі. Ароматну й рум’яну картопельку можна приготувати в духовці. Але щоб вона була, як із печі, то бажано мати вдома чавунну каструлю, передають Патріоти України.

Подробиці

Інгредієнти

  • 2 кг картоплі
  • 700 г свинячих ребер
  • 2 морквини
  • 2 цибулини
  • сіль до смаку
  • перець до смаку
  • 2 лаврових листки

Начистьте картоплю, наріжте шматочками, почистьте моркву й цибулю. Моркву натріть на крупній тертці, а цибулю накришіть, як на засмажку. Обсмажте ребра до золотистого кольору, після цього посмажте частину цибулі й моркви, до засмажки можна натерти 2-3 зубки часнику.

Візьміть каструлю, бажано, щоб вона була чавунного сплаву, складіть нарізану картоплю, моркву й цибулю, яку залишили. Покладіть ребра і смажену моркву з цибулею до картоплі. Посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист. Розмішайте все й залийте окропом, щоб картопля ледве покривалася водою.

Поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Готуйте протягом години на високій температурі, потім ще годину – при температурі 150 градусів. Ви почуєте аромат, який йде з духовки. Ваша страва готова. Смачного!

Як склянка води впливає на кров’яний тиск: Ось що кажуть кардіологи

неділя, 28 грудень 2025, 6:14

Гіпертонію недарма називають тихим убивцею - вона часто розвивається без симптомів і може призводити до серйозних уражень серця та судин. Водночас багато людей, контролюючи тиск, забувають про найпростіший і найдоступніший засіб профілактики - звичайну...

Городникам на замітку! Чи обов’язково розігрівати духовку перед приготуванням

неділя, 28 грудень 2025, 5:40

Видання Real Simple розповіло, що розігрів духовки до потрібної температури - ключ до успіху майже у всіх рецептах. Навіть недорогий термометр для духовки стане корисним доповненням на кухні. Багато домашніх печей працюють трохи гарячіше чи холодніше, ...