Творять дива! Додайте до свого раціону лише три продукти - і ваш мозок працюватиме, як комп’ютер

Ви матимете ясний розум та пам’ять упродовж усього життя, якщо регулярно їстимете ці недорогі смачні продукти, передають Патріоти України.

Є такі продукти, які допомагають нашому мозку не втомлюватися, добре працювати і не старіти. Бо через велике повсякденне інформаційне навантаження він виснажується і не може якісно функціонувати. Тому для покращення концентрації, уваги та розумової діяльності нашому мозку потрібні вітаміни, які містяться у деяких продуктах харчування. Розповідаємо, що треба їсти, аби наші розумові здібності та пам’ять були у відмінному стані.

Які вітаміни та речовини корисні для головного мозку

  • Вітаміни групи В беруть активну участь у створенні нейромедіаторів, які потрібні для концентрації уваги, покращення пам’яті та якісної обробки інформації. Також вітаміни групи В безпосередньо впливають на покращення настрою, знімають тривогу та втому, стимулюють розумову активність.
  • Антиоксиданти та поліфеноли. Ці сполуки здатні захистити клітини головного мозку від руйнування і покращують процеси насичення киснем. Від цього прямо залежить його здатність засвоювати й опрацьовувати нову інформацію та навчатися.
  • Холін. Вкрай важлива сполука для належного функціонування пам’яті. Завдяки холіну наш мозок здатен активно діяти аж до самої старості.
  • Омега-3. Ці поліненасичені жири вкрай важливі для кровоносних судин і кори головного мозку. Без належної кількості цих речовин наш мозок не буде вчасно передавати імпульс, що загрожує втраті пам’яті.

Які продукти найбільш корисні для головного мозку

  • Червона жирна риба. Цей продукт має бути на столі тих людей, які хочуть мати відмінну пам’ять і покращити якість роботи мозку, також запобігти хворобі Альцгеймера і ранній деменції. Оскільки поліненасичені жири відповідають за швидкість передачі імпульсів у головному мозку.
  • Волоські горіхи. Цей продукт варто їсти якомога частіше, щоб покращити свої когнітивні здібності, увагу та концентрацію. Вони працюють не гірше за червоної риби, так як містять багато кислот омега-3, а коштують значно дешевше. Достатньо лише три горіхи на день, щоб гарантувати ясний розум упродовж усього життя.
  • Зелень, зелені листові овочі й капуста. Це найкращі продукти, які стимулюють роботу мозку завдяки вмістові антиоксидантів та поліфенолів, а коштують недорого. Окрім того, за рахунок великого вмісту вітаміну К, овочі та зелень впливають на молодість і активність клітин головного мозку. Тому вживання цих продуктів позитивно позначається на пам’яті та розумовій діяльності.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.