Творять дива! ТОП-5 корисних звичок до сніданку, які покращують роботу мозку

Деменція може проявлятися через забутість, сплутаність свідомості та порушення судження, що значно впливають на щоденне життя. Хоча ми не знаємо точних причин цього захворювання, відомо, що правильна дієта та здорові звички можуть допомогти уповільнити розвиток деменції, особливо в старшому віці, передають Патріоти України.

Сніданок є чудовою можливістю забезпечити організм необхідними поживними речовинами, такими як антиоксиданти, вітаміни та клітковина, що можуть підтримати здоров’я мозку. Які здорові вибори сприяють зниженню ризику деменції, розповіли в Eat This, Not That.

Волоські горіхи на перекус

Якщо ви запізнюєтеся і не встигаєте приготувати сніданок, візьміть з собою порцію очищених волоських горіхів, щоб перекусити в дорозі. Вони є відмінним джерелом омега-3 жирних кислот, що сприяють покращенню роботи мозку та можуть допомогти в боротьбі з деменцією.

Цілі яйця

Яйця — чудовий сніданок, багатий білком, який допомагає схуднути та наростити м’язи. Дослідження показують, що вони також покращують пам’ять, увагу та навчання у дітей, а у старшому віці можуть знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Крім того, яйця багаті на лютеїн і холін, які захищають мозок від погіршення когнітивних функцій.

Вівсянка

Для підтримки когнітивного здоров’я важливо додавати до сніданку продукти, багаті на фолієву кислоту, вітаміни групи В та антиоксиданти. Вівсяні пластівці — це чудове джерело цих вітамінів, а додавання до них горіхів, насіння та ягід допоможе зберегти неврологічну функцію та запобігти деменції.

Фруктово-овочеві смузі

Щоб покращити здоров’я мозку, варто додати до ранку смузі з ягід та зелених листових овочів. Крім того, такі продукти є частиною MIND-дієти, що можуть знизити ризик хвороби Альцгеймера на 53%.

Виключення вуглеводів

Сніданок — це зручний час для споживання солодких вуглеводів, але варто уникати продуктів з високим вмістом цукру та насичених жирів, таких як пончики, бублики чи солодкі пластівці. Такі продукти можуть викликати коливання рівня глюкози, що впливає на мозок, спричиняючи розумову втому та уповільнення когнітивних функцій. Тому, щоб підтримувати стабільний рівень енергії та здоров’я мозку, краще обирати збалансовані сніданки.

Господиням на замітку! Як запобігти усадці тканини під час прання

неділя, 18 травень 2025, 11:22

Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...

Розставлено крапки над "і": Чому важливо вживати клітковину та чи дійсно вона допомагає при схудненні

неділя, 18 травень 2025, 10:59

Клітковина є важливою не лише для травлення, але й для здоров'я в цілому. Результати досліджень свідчать, що вона може знижувати рівень холестерину, знижувати кров'яний тиск, захищати від серцевих захворювань та навіть сприяти зниженню ваги, передають ...