Ми ще з дитинства звикли до того, що каша дуже корисна для нашого здоров’я, тому її потрібно їсти щодня. Зазвичай ми готуємо собі цю страву з тих крупів, які найбільше любимо і не дуже задумуємося про їхню користь. Нутриціологиня Керрі Торренс розповіла для ВВС, наскільки корисні деякі каші, які ми їмо щодня, передають Патріоти України.
Згідно результатів досліджень учених, гречку вважають найкориснішою для здоров’я людини. Серед круп, які містять антиоксиданти, вона займає перше місце. Також гречка не містить глютену, який викликає сильну алергічну реакцію. В складі крупів дуже багато клітковини, складних вуглеводів, вітамінів, міститься фолієва і пантотенова кислота, які корисні для попередження серцевих захворювань.
Гречка з-поміж інших продуктів харчування на першому місці за вмістом D-хіроінозитолу. Це речовина, яка нормалізує рівень цукру в крові. Тому гречана каша дуже корисна для тих, хто має захворювання на діабет. Цю крупу потрібно вживати жінкам, оскільки антиоксиданти забезпечують належну роботу яєчників і баланс жіночих статевих гормонів. Тому Керрі Торренс вважає гречку найкориснішою для жінок.
Зелена гречка найкорисніша з-поміж усіх круп, оскільки в ній зберігається максимальна кількість поживних речовин. Ми звикли вживати обсмажену гречку, яка також дуже багата вітамінами. Крупа дуже корисна через високий вміст заліза та білка.
Тут варто підкреслити, що найкорисніша вівсянка не швидкого приготування, бо вона неодноразово піддавалася термічній обробці, а саме із цільних зерен, яку потрібно варити. Лікарі взагалі не радять вживати вівсянку швидкого приготування, оскільки вона може бути шкідливою для здоров’я.
Що ж такого корисного у вівсянці, за що її так люблять в усьому світі? Вівсяне зерно багате на вміст вітамінів, клітковини, мікроелементів, заліза та антиоксидантів. Вівсянка має низький глікемічний індекс, тому дуже корисна для крові та стрункої фігури. Бета-глюкан, що міститься у вівсі, нормалізує рівень холестерину і знижує ризик захворювання серцево-судинної системи. Також вівсяна каша дуже корисна для кишківника, оскільки сприяє зростанню корисної мікрофлори у кишечнику. Також вона дає відчуття насичення протягом тривалого часу.
Якщо бажаєте отримати максимальну користь зранку, тоді лікарі рекомендують на сніданок їсти вівсянку, вона запускає травні процеси, покращує здоров’я печінки та кишківника. Також забезпечує стабільно ефективну роботу щитовидної залози.
Перлова крупа також дуже багата на бета-глюкан, тому корисна для метаболізму та забезпечує тривалу насиченість їжею. У цій крупі міститься дуже багато вітамінів В та К, що необхідні для нормальної роботи серця і судин. Цю кашу вважають найкориснішою для серця. Якщо її вживати регулярно, то знизиться ризик утворення тромбів та холестеринових бляшок. Перловка також дуже багата на харчові волокна. Вона довго перетравлюється організмом, тому на тривалий термін насичує, при цьому не підвищуючи рівня цукру в крові.
Також корисними вважаються кукурудзяна та лляна крупа, пшоно і бурий рис. Найшкідливішою вважають манну кашу, від якої немає жодної користі, а от зайвих кілограмів до вашої фігури вона може додати
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...