Аби ніколи не було проблем із серцем: що потрібно робити та їсти, щоб знизити холестерин, передають Патріоти України.
Високий рівень холестерину в крові призводить до атеросклерозу, серцевого нападу, ішемічної хвороби серця та інсульту. Щоб уберегтися від цих небезпечних недуг, потрібно дотримуватися досить простих рекомендацій лікарів. Розповідаємо, що потрібно робити і чим харчуватися, аби вас не турбували серцево-судинні захворювання.
«Поганий» холестерин – це ліпопротеїди низької щільності, які здатні ушкоджувати стінки судин та прикріплюватися до них. Згодом ЛПНЩ притягують до себе інші клітини організму, за рахунок чого збільшуються у розмірі. Це призводить до утворення атеросклеротичної бляшки. Холестерин може підвищуватися з багатьох причин – неправильного харчування, через спадковість або погані звички.
«Хороший» холестерин – це ліпопротеїди високої щільності, вони протилежні «поганому» холестеринові, тобто заважають його прикріпленню до стінок судин. Також ЛПВЩ здатні знижувати концентрацію «поганого» холестерину в крові. Якщо рівень «хорошого» холестерину в організмі достатній, то він протистоятиме розвитку атеросклерозу. А якщо знижений, то це може спровокувати ризик захворювання серцево-судинної системи.
Лікарі радять дотримуватися декількох простих рекомендацій.
Є перелік продуктів, які «вбивають» цю проблему на раз, а заразом і всі негаразди, до яких призводить високий рівень «поганого» холестерину.
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...