Клітковина разом з білком здатна стабілізувати рівень цукру в крові, що важливо для боротьби із зайвою вагою. Нутриціологи Теммі Лакатос-Шеймс і Ліссі Лакатос назвали фісташки ідеальним продуктом для охочих схуднути, тому що в них міститься максимальна кількість клітковини. Їхні слова цитує видання ETNT, передають Патріоти України.
Нутриціологи розповіли, що клітковина допомагає підтримувати здорову вагу та знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань, діабету, холестерину та деяких видів раку. Щоб отримати її в достатній кількості, можна включити до раціону темну квасолю, гарбуз, насіння чіа та граната, яблука, сушений інжир, проте найкращим, на їхню думку, продуктом є фісташки.
"Коли людині необхідно схуднути, їй слід їсти клітковину та білок, – рекомендували Лакатос та Лакатос-Шеймс. — У багатьох продуктах є те чи інше. Фісташки містять і білок, і клітковину: 25 грамів білка, 13 грамів клітковини та всього 159 калорій містить одна чашка фісташок (120 грамів)".
Клітковина разом з білком здатна стабілізувати рівень цукру в крові, що важливо для боротьби із зайвою вагою, продовжили нутриціологи. Фісташки, за їхніми словами, запобігають різким припливам енергії, за якими йдуть спади активності. До того ж різкі стрибки рівня цукру в крові призводять до збоїв у роботі гормональної системи — наприклад, викиду кортизолу, що стимулює накопичення жиру на животі.
На закінчення Лакатос і Лакатос-Шеймс зазначили, що фісташки багаті на антиоксиданти, що борються із запаленням, яке уповільнює втрату ваги.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...