Творить дива! Названо кашу, яка знижує тиск і рівень цукру в крові

Лікарі рекомендують обов’язково їсти цю кашу із цільного зерна, щоб ефективніше контролювати рівень цукру в крові, передають Патріоти України.

Зазвичай за умови хвороби на цукровий діабет із раціону виключається їжа, що містить вуглеводи. Хоча лікарі не радять цього робити. Вони пропонують додавати до їжі продукти, що містять достатню кількість клітковини. До таких належить перлова каша, здатна знижувати тиск і внормовувати рівень цукру.

Чому ячмінь ідеальний для зниження рівня цукру в крові

Ячмінь за своєю харчовою цінністю схожий на вівсо, тому сприяє швидкому схудненню, зниженню кров’яного тиску та рівня цукру в крові. Перлова каша містить білок, натрій, калій, фосфор і магній, тому вкрай позитивно впливає на організм людей, які мають проблеми з підвищеним цукром.

Через вміст клітковини перлова каша утворює густий гель у кишківнику, що дозволяє зменшити засвоєння глюкози і запобігти різким стрибкам рівня цукру та кров’яного тиску. Ячмінь також містить бета-глюкан, який сприяє підвищенню гемоглобіну.

Перлова каша багата на антиоксиданти, які допомагають у боротьбі із хронічними запаленнями в організмі, що провокують розвиток діабету та спричиняють його ускладнення. Також ячмінь містить фенольну кислоту, флаваноїди і вітамін Е, які попереджають захворювання на рак та розвиток серцево-судинних захворювань.

Яка ще користь перлової каші: кому не можна вживати

У перловці міститься природний антибіотик – гордецін, який допомагає знижувати запальні процеси в організмі. Також відвар із крупи та перлова каша допомагають нівелювати запальні процеси кишківника та шлунку, пригнічують розвиток патогенної мікрофлори. Крупа нормалізує роботу кишківника, шлунку, нирок та печінки, допомагає від артриту та гепатиту.

Оскільки у перловці є глютен, її не можна їсти за умови аутоімунних захворювань. Також її не слід вживати тим людям, які страждають на шлунково-кишкові розлади.

Багато господинь припускаються грубої помилки! Коли солити м’ясо - до або під час варіння

вівторок, 30 квітень 2024, 11:15

Смак вареного м’яса залежить багатьох чинників, передають Патріоти України. Як приклад можна навести час додавання солі. Якщо не вчасно посолити м’ясний продукт, то він вийде не смачним. На жаль, багато господинь не враховують цей момент. Деякі недосві...

ТОП-5 правил варіння яєць, які потрібно знати, щоб шкаралупа легко відчищалась

вівторок, 30 квітень 2024, 10:14

Чищення яєць не назвеш найпростішим заняттям на кухні, оскільки часом шкаралупа буквально приклеюється до білка, передають Патріоти України. Однак це залежить не від удачі: якщо правильно готувати продукт, то жодних складнощів із цим виникати і не пови...