Творить дива! Названо найкращий чай проти гіпертонії

Щоб знизити кров'яний тиск, важливо, що ви їсте і п'єте. У цьому плані особлива увага приділяється овочам, фруктам, цільнозерновим продуктам, нежирному білку і нежирним молочним продуктам, водночас обмежується сіль, червоне м'ясо, солодощі та продукти з високим вмістом насичених жирів, передають Патріоти України.

Коли справа доходить до напоїв для підтримки нормального кров'яного тиску, чай стане відмінним вибором. Серед усіх різновидів чаю саме зелений має найбільшу кількість клінічних даних, які свідчать про те, що його регулярне вживання покращує кров'яний тиск. Це робить його найкращим напоєм від гіпертонії. Метааналіз, що оцінює вплив зеленого чаю, показав, що він дійсно знижує високий кров'яний тиск.

Зелений чай містить катехіни, тип антиоксиданту, який може поліпшити функцію кровоносних судин і поліпшити здоров'я серця. Дослідники відзначають, що вони можуть домогтися цього, запобігаючи звуженню артерій, покращуючи вироблення оксиду азоту (який розширює кровоносні судини) і зменшуючи окислювальний стрес і запалення.

Крім того, помірна кількість кофеїну, що міститься в чаї, може стимулювати короткочасне збільшення кровотоку, що потенційно сприяє поліпшенню загального стану серцево-судинної системи.

Зверніть увагу, ця інформація подається лише для ознайомлення. Перед прийманням будь-яких засобів спочатку проконсультуйтеся з лікарем.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...