Творить дива! Названо найкращий чай проти гіпертонії

Щоб знизити кров'яний тиск, важливо, що ви їсте і п'єте. У цьому плані особлива увага приділяється овочам, фруктам, цільнозерновим продуктам, нежирному білку і нежирним молочним продуктам, водночас обмежується сіль, червоне м'ясо, солодощі та продукти з високим вмістом насичених жирів, передають Патріоти України.

Коли справа доходить до напоїв для підтримки нормального кров'яного тиску, чай стане відмінним вибором. Серед усіх різновидів чаю саме зелений має найбільшу кількість клінічних даних, які свідчать про те, що його регулярне вживання покращує кров'яний тиск. Це робить його найкращим напоєм від гіпертонії. Метааналіз, що оцінює вплив зеленого чаю, показав, що він дійсно знижує високий кров'яний тиск.

Зелений чай містить катехіни, тип антиоксиданту, який може поліпшити функцію кровоносних судин і поліпшити здоров'я серця. Дослідники відзначають, що вони можуть домогтися цього, запобігаючи звуженню артерій, покращуючи вироблення оксиду азоту (який розширює кровоносні судини) і зменшуючи окислювальний стрес і запалення.

Крім того, помірна кількість кофеїну, що міститься в чаї, може стимулювати короткочасне збільшення кровотоку, що потенційно сприяє поліпшенню загального стану серцево-судинної системи.

Зверніть увагу, ця інформація подається лише для ознайомлення. Перед прийманням будь-яких засобів спочатку проконсультуйтеся з лікарем.

Що ви бачите на картинці? Цей тест розкриє, ви мрійник чи реаліст

неділя, 2 листопад 2025, 17:58

Тести, що засновані на оптичних ілюзіях мають популярність, оскільки вони позиціюються як простий та захопливий спосіб дізнатися більше про справжню природу людини лише за кілька секунд. Ці завдання, засновані на складних візуальних образах, використов...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...