Творить дива! Названо засіб, який врятує навіть напівзасохлі кімнатні рослини - він точно є в вашій аптечці

Ваші кімнатні рослини почали підсихати, втрачають листя, а їхні стебла стають крихкими? Існує бюджетне добриво, яке зможе їх врятувати. І його можна знайти в кожній домашній аптечці. Читайте в матеріалі ТСН.ua як використовувати аспірин для квітів, передають Патріоти України.

Ні для кого не секрет, що аспірин допомагає лікувати чимало хвороб. Крім цього, цей препарат ще й дуже дешевий і продається в кожній аптеці. Однак використовувати ацетилсаліцилову кислоту можна не лише для лікування. Аспірин може стати бюджетним добривом для квітів.

Аспірин для квітів - коли застосовується

Цей медичний препарат можна використовувати в різних випадках:

  • коли почало опадати листя;
  • якщо на кімнатній рослині не утворюються нові бутони;
  • коли квітка почала в'янути, засихати, бліднути.

Завдяки аспірину ви зможете швидко реанімувати рослину, а також стимулювати її зростання та появу нових бутонів. Також аспірин для квітів допомагає провести ефективну профілактику грибкових захворювань. А ще він полегшує стрес після пересаджування рослини.

Чому він ефективний

Коли рослина потрапляє в стресову ситуацію, вона починає виробляти саліцилову кислоту, щоб утворився імунітет для кращої боротьби з різними проблемами. Якщо обприскувати розчином аспірину квіти, ви будете створювати додатковий захисний бар'єр.

Як використовується аспірин для вазонів

Щоб приготувати добриво з аспірину, вам знадобиться:

  • два літра води;
  • 1/4 пігулки аспірину.

Подрібніть таблетку, розчиніть її у воді. Цим розчином треба обприскувати та поливати кімнатні рослини 2-3 рази на тиждень. Взимку, коли квіти перебувають в стані спокою, робити це краще рідше.

Джерело: ТСН.ua

Секрет господинь! Що додати в тісто для пельменів, щоб воно вийшло м’яким та еластичним

понеділок, 9 грудень 2024, 10:08

Виявляється, що один інгредієнт відповідає за такі якості пельменного тіста, як м’якість і еластичність. Нерідко витівка з домашніми пельменями зазнає краху саме через те, що з тістом у господині не склалося, а якщо точніше, то не склеїлося, а в резуль...

А ви це знали? Навіщо господині кладуть у каструлю з м’ясом бананову шкірку

понеділок, 9 грудень 2024, 8:07

При приготуванні м’яса смачним виходить щось одне: або шматок яловичини, або бульйон, в якому він варився. Але є хитрість, завдяки якій і те й те виходить апетитним та смачним. Бульйон, наприклад, можна потім використовувати для приготування супу, пере...