Творить дива! Вчені розповіли про потужні властивості меліси - ви могли це не знати

Меліса, яку ще називають лимонною м'ятою, відома своїми властивостями щодо поліпшення сну, тому її часто використовують у відповідних добавках. Однак ця трава має й інші лікувальні властивості, про які ви, можливо, не знали. І поки ви спите, вона може буквально зцілювати ваше тіло, пише healthdigest.com, передають Патріоти України.

"Нові клінічні дослідження показують, що добавки з лимонною м'ятою можуть полегшити депресію", - зазначила дієтологиня Меггі Мун.

Згідно з оглядом 2022 року, опублікованим у журналі Frontiers in Bioscience, фенольні кислоти та інші сполуки меліси роблять її корисною завдяки протизапальним, антиоксидантним і нейропротекторним властивостям. Зазначається, що ця трава перспективна для лікування таких станів, як тривога, гіпертонія і деменція.

Оскільки меліса є антиоксидантом, вона також може захистити мозок людей з ознаками зниження когнітивних функцій. Це підтвердило дослідження 2023 року, опубліковане в журналі "Журнал хвороби Альцгеймера".

За деякими даними, вживання меліси може бути частиною лікування високого кров'яного тиску. А лосьйони на основі меліси вважаються корисними під час лікування простого герпесу.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря.

Варто включити в раціон! ТОП-7 найефективніших продуктів, які зменшують ризик серцево-судинних захворювань

п’ятниця, 23 серпень 2024, 0:00

За даними наукового дослідження, проведеного фахівцями з Університету Еморі в Атланті, понад 50% смертей, спричинених захворюваннями серця, можна запобігти щорічно. Крім уникнення шкідливих звичок, таких як паління, важливо контролювати чотири основні ...

Є секрет! Як смажити рибу, щоб не горіло борошно

четвер, 22 серпень 2024, 17:12

Часто під час смаження риби горить борошно, при цьому утворюється чорна скоринка, присмак гіркоти відчувається навіть на самій рибі, передають Патріоти України. Перед смаженням рибу треба підсолити, обваляти саме у кукурудзяному борошні. Потім рибу опу...