У яку воду потрібно класти м'ясо для холодця чи супу - хитрість, яка зробить смак страв феєричним

Деякі господині не звертають увагу на те, у яку воду потрібно класти м'ясо для приготування страв - холодну чи гарячу, передають Патріоти України.

Проте досвідчені кухарі знають, що смак супу, холодцю чи м'ясного салату напряму залежить від температури води, якою заливають м'ясо. Главред ділиться секретами, як правильно варити м'ясо, щоб смак страв усіх просто захопив.

Коли заливати м'ясо холодною водою?

Якщо ви готуєте бульйон, суп чи холодець, то м'ясо для цих страв потрібно заливати лише холодною водою. Уся справа в тому, що за рахунок холодної води білки, які знаходяться у м'ясних волокнах, не закупорюються дуже швидко. Це призводить до того, що м'ясо повільно віддає увесь свій сік воді і смак страви буде максимально м'ясним.

Якщо ви хочете, щоб м'ясо віддало якнайбільше соку, то потрібно покласти його у холодну воду та дати закипіти. Після цього зніміть усю піну, яка виділяється під час закипання м'яса, та варіть ваш бульйон на дуже повільному вогні. У такому випадку волокна будуть закупорюватися дуже повільно, а сам бульйон стане наваристим та смачним.

Зауважте, що для насиченого аромату краще взяти м'ясо на кістці. Окрім того, якщо ви хочете, щоб колір бульйону став золотистим, то можете додати до нього неочищену цибулину. Коли бульйон буде готовим, то просто вийміть цибулину, а м'ясо відділіть від кістки. І ваша страва має просто бомбічний смак!

Коли заливати м'ясо гарячою водою?

Якщо ви готуєте страву, у якій головним інгредієнтом є м'ясо, а не бульйон, то тоді його потрібно класти у киплячу воду. У такому випадку під дією високої температури води білки починають дуже швидко закупорюватися і м'ясо не втрачає усі свої соки.

Зауважте, що під час приготування м'яса кількість води має бути невеликою. Вода має покривати все м'ясо, а над самим продуктом кількість води має бути приблизно на 2 см. вищою. Для максимального ефекту, можете замаринувати м'ясо або додати у воду різноманітні духмяні трави.

До слова, ще кращим варіантом буде, якщо м'ясо не варити, а готувати на пару. У такому випадку після приготування м'ясо буде неймовірно соковитим та м'яким. Воно прекрасно підійде для приготування різноманітних м'ясних салатів.

Народні прикмети на 1 листопада: Дуже вдала дата для весілля і вінчання. Хто цього дня буде марнотратним - перестануть водитися гроші

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 19:34

Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...

Ви точно це їли! Названо найнебезпечніші види м'яса, від яких потрібно відмовитися

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 17:50

М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...