У яку воду потрібно класти м'ясо для холодця чи супу - хитрість, яка зробить смак страв феєричним

Деякі господині не звертають увагу на те, у яку воду потрібно класти м'ясо для приготування страв - холодну чи гарячу, передають Патріоти України.

Проте досвідчені кухарі знають, що смак супу, холодцю чи м'ясного салату напряму залежить від температури води, якою заливають м'ясо. Главред ділиться секретами, як правильно варити м'ясо, щоб смак страв усіх просто захопив.

Коли заливати м'ясо холодною водою?

Якщо ви готуєте бульйон, суп чи холодець, то м'ясо для цих страв потрібно заливати лише холодною водою. Уся справа в тому, що за рахунок холодної води білки, які знаходяться у м'ясних волокнах, не закупорюються дуже швидко. Це призводить до того, що м'ясо повільно віддає увесь свій сік воді і смак страви буде максимально м'ясним.

Якщо ви хочете, щоб м'ясо віддало якнайбільше соку, то потрібно покласти його у холодну воду та дати закипіти. Після цього зніміть усю піну, яка виділяється під час закипання м'яса, та варіть ваш бульйон на дуже повільному вогні. У такому випадку волокна будуть закупорюватися дуже повільно, а сам бульйон стане наваристим та смачним.

Зауважте, що для насиченого аромату краще взяти м'ясо на кістці. Окрім того, якщо ви хочете, щоб колір бульйону став золотистим, то можете додати до нього неочищену цибулину. Коли бульйон буде готовим, то просто вийміть цибулину, а м'ясо відділіть від кістки. І ваша страва має просто бомбічний смак!

Коли заливати м'ясо гарячою водою?

Якщо ви готуєте страву, у якій головним інгредієнтом є м'ясо, а не бульйон, то тоді його потрібно класти у киплячу воду. У такому випадку під дією високої температури води білки починають дуже швидко закупорюватися і м'ясо не втрачає усі свої соки.

Зауважте, що під час приготування м'яса кількість води має бути невеликою. Вода має покривати все м'ясо, а над самим продуктом кількість води має бути приблизно на 2 см. вищою. Для максимального ефекту, можете замаринувати м'ясо або додати у воду різноманітні духмяні трави.

До слова, ще кращим варіантом буде, якщо м'ясо не варити, а готувати на пару. У такому випадку після приготування м'ясо буде неймовірно соковитим та м'яким. Воно прекрасно підійде для приготування різноманітних м'ясних салатів.

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...