Сезон свіжих помідорів у розпалі. Саме зараз вони найсмачніші, ароматні та корисні. Але оброблені томатні продукти можуть мати навіть більше користі, ніж свіжі овочі. Особливо завдяки одному потужному інгредієнту - лікопіну, передають Патріоти України.
Стиглі томати багаті на:
Це природна речовина з групи каротиноїдів, яка має протиракові, протизапальні властивості, підтримує серце, шкіру, зір і навіть репродуктивну систему.
Лікопін краще засвоюється після термічної обробки. І хоча здається, що свіже завжди краще — з томатами все навпаки.
Порівняння вмісту лікопіну:
Тобто перероблені томатні продукти містять у 3–6 разів більше лікопіну, ніж звичайні помідори.
Попри користь, не всі томатні продукти однаково безпечні. У промисловому кетчупі чи соусах часто є:
Тому читайте етикетки і надавайте перевагу простому складу або готуйте томатні соуси вдома.
Хочете отримати максимум користі від помідорів? Їжте їх не лише свіжими, а й у вигляді пасти, пасати чи домашнього кетчупу — без зайвих домішок. Виявляється, не завжди свіже — найкраще. Іноді трохи кулінарної магії робить продукт ще ціннішим для здоров’я.
Риба - один із найкращих джерел легко засвоюваного білка, вітамінів, мінералів і, головне, цінних омега-3 жирних кислот. Але деякі види риби можуть стати справжнім суперфудом для вашого здоров’я. Один із таких - налим, який часто недооцінюють у порівня...
Придбання вживаного авто - завжди ризик. За гарною ціною може ховатися набір проблем, які перетворять володіння на суцільний головний біль. Є мінімум 5 ознак, які виказують на екземпляр, від якого краще триматись якомога далі, передають Патріоти Україн...