У холодну чи гарячу? Досвідчені господині розповіли, в яку воду треба кидати картоплю

Відварена картопля може бути використана як самостійний гарнір або ж стати частиною іншої страви. Тому важливо навчитися готувати її правильно, передають Патріоти України.

Не всі знають про те, що на якість та користь коренеплоду багато в чому впливає навіть температура води. Якщо припустити лише одну маленьку помилку, то страва буде зіпсована.

У якій воді потрібно варити картоплю

Багато господарок звикли до того, що коренеплід закладається в холодну воду і після кипіння починається відлік часу для варіння. Проте це не зовсім коректно.

Через таке варіння більшість поживних речовин з картоплі віддається воді.

Тому варити коренеплід варто тільки в гарячій воді. Спочатку рідина має закипіти і тільки потім ми додаємо картоплю.

Якщо ви не можете чекати, то варто зробити простіше – обдайте сирий коренеплід окропом, а потім сміливо відправляйте в каструлю з холодною водою.

За такого підходу картопля залишиться смачною, корисною і збереже цілісність форми.

А ви це знали? Чому японці кладуть лавровий лист до рису

середа, 30 квітень 2025, 19:05

Виявляється, це давня традиція, яка допомагає захистити рис від плісняви, шкідників і неприємного запаху, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Достатньо покласти кілька лаврових листочків до банки чи мішка з рисом — і він залишатиметься свіж...

Творять дива! Продукти для зниження холестерину - вони ще й дуже смачні

середа, 30 квітень 2025, 11:30

Ось список продуктів, які допомагають знизити рівень поганого холестерину (LDL) і підтримати здоров'я серця, передають Патріоти України.