У холодну чи гарячу? Досвідчені господині розповіли, в яку воду треба кидати картоплю

Відварена картопля може бути використана як самостійний гарнір або ж стати частиною іншої страви. Тому важливо навчитися готувати її правильно, передають Патріоти України.

Не всі знають про те, що на якість та користь коренеплоду багато в чому впливає навіть температура води. Якщо припустити лише одну маленьку помилку, то страва буде зіпсована.

У якій воді потрібно варити картоплю

Багато господарок звикли до того, що коренеплід закладається в холодну воду і після кипіння починається відлік часу для варіння. Проте це не зовсім коректно.

Через таке варіння більшість поживних речовин з картоплі віддається воді.

Тому варити коренеплід варто тільки в гарячій воді. Спочатку рідина має закипіти і тільки потім ми додаємо картоплю.

Якщо ви не можете чекати, то варто зробити простіше – обдайте сирий коренеплід окропом, а потім сміливо відправляйте в каструлю з холодною водою.

За такого підходу картопля залишиться смачною, корисною і збереже цілісність форми.

Звички, які крадуть вашу енергію: Ось що відбирає сили щодня

середа, 5 листопад 2025, 8:16

Часом ми відчуваємо втому навіть після повноцінного відпочинку. Причина може бути у звичках, які щодня "висмоктують2 вашу енергію. Експерти радять звернути увагу на такі моменти, передають Патріоти України. Нескінченне прокручування стрічки та порівнян...

Не дайте себе обдурити! Як обрати натуральний сир

середа, 5 листопад 2025, 7:45

Сир вважається одним із найпопулярніших продуктів у щоденному раціоні, однак не кожен із них справді натуральний. У гонитві за низькою ціною або тривалим терміном зберігання виробники часто додають замінники, що роблять продукт штучним за складом і сма...