У холодну чи гарячу? Ось в яку воду потрібно закидати картоплю для пюре, щоб воно було смачним і ніжним

Здавалося б, що з такою просто стравою, як картопляне пюре, впорається кожен. Але дуже часто воно виходить занадто щільним і має сірий колір. Тому для ідеальних смаку та консистенції скористайтесь наступними порадами, передають Патріоти України.

Секретами приготування ідеального картопляного пюре поділилась фудблогерка Юлія Сенич (yuliia.senych) в Instagram. Картоплю обов'язково потрібно закидати в киплячу воду з перцем та лавровим листям. А сіль додавати вже тоді, коли овоч буде майже готовий.

Інгредієнти:

  • картопля – 5-6 шт
  • масло вершкове – 80 г
  • молоко – 80 мл
  • сіль
  • перець горошком/лаврове листя

Спосіб приготування:

1. Картоплю почистити та порізати на 4-6 частин.

2. У воду додати лаврове листя і перець горошком.

3. Відварити до кипіння і покласти картоплю. Картоплю потрібно додавати вже в гарячу воду.

4. Відварити картоплю майже до стану готовності і додати сіль.

5. Доварити і злити воду.

6. Дістати з картоплі лаврове листя і перець.

7. Почати одразу товкти картоплю без додавання масла.

8. Коли картопля почне ставати, як пюре, додати половину масла. продовжити товкти.

9. Молоко і іншу частину масла підігріти майже до кипіння.

10. Почати частково вливати молоко з розтопленим маслом і товкти. На цьому етапі можна збити пюре міксером, для більш пухкого стану.

Вчені знайшли "вбивцю ракових клітин" у звичайних продуктах: Що треба їсти

п’ятниця, 5 вересень 2025, 12:15

Дослідники з Чиказького університету виявили, що природний каротиноїд зеаксантин, відомий своєю користю для зору, має ще одну унікальну властивість - він посилює здатність імунних клітин атакувати ракові пухлини, передають Патріоти України. Вчені з’ясу...

Варто знати! Які продукти не можна мити перед приготуванням

п’ятниця, 5 вересень 2025, 12:05

На кухні ми звикли дотримуватися простого правила: перед готуванням усе потрібно ретельно промити. Але є продукти, для яких це не лише зайве, а й шкідливе. Вода може зіпсувати їхній смак, структуру або навіть рознести мікроби по всій кухні, передають П...