У холодну чи гарячу? Ось в яку воду потрібно закидати картоплю для пюре, щоб воно було смачним і ніжним

Здавалося б, що з такою просто стравою, як картопляне пюре, впорається кожен. Але дуже часто воно виходить занадто щільним і має сірий колір. Тому для ідеальних смаку та консистенції скористайтесь наступними порадами, передають Патріоти України.

Секретами приготування ідеального картопляного пюре поділилась фудблогерка Юлія Сенич (yuliia.senych) в Instagram. Картоплю обов'язково потрібно закидати в киплячу воду з перцем та лавровим листям. А сіль додавати вже тоді, коли овоч буде майже готовий.

Інгредієнти:

  • картопля – 5-6 шт
  • масло вершкове – 80 г
  • молоко – 80 мл
  • сіль
  • перець горошком/лаврове листя

Спосіб приготування:

1. Картоплю почистити та порізати на 4-6 частин.

2. У воду додати лаврове листя і перець горошком.

3. Відварити до кипіння і покласти картоплю. Картоплю потрібно додавати вже в гарячу воду.

4. Відварити картоплю майже до стану готовності і додати сіль.

5. Доварити і злити воду.

6. Дістати з картоплі лаврове листя і перець.

7. Почати одразу товкти картоплю без додавання масла.

8. Коли картопля почне ставати, як пюре, додати половину масла. продовжити товкти.

9. Молоко і іншу частину масла підігріти майже до кипіння.

10. Почати частково вливати молоко з розтопленим маслом і товкти. На цьому етапі можна збити пюре міксером, для більш пухкого стану.

Давно час забути! ТОП-13 помилок, які гальмують схуднення

субота, 20 грудень 2025, 7:45

Метаболізм часто оточує безліч міфів, які вводять в оману і заважають досягти бажаної ваги. Багато людей помилково вважають, що обмін речовин неможливо прискорити або змінити, передають Патріоти України. Насправді існують перевірені способи впливу на ц...

Народні прикмети на 20 грудня. Що треба зробити на Ігнатіїв день, а чого варто уникати

субота, 20 грудень 2025, 7:09

20 грудня в церковному календарі (2 січня за старим стилем) - день пам'яті святого Ігнатія Антіохійського, якого прозвали Богоносцем. Припускають, що цей угодник Божий народився в Антіохії в I столітті н.е., за походженням був сирійцем і учнем Іоанна ...