У мийку на кухні не можна зливати окріп! Названо температуру, якої бояться труби

Кожен турботливий господар стежить за станом водопровідних труб у помешканні, особливо на кухні. Адже там каналізація піддається впливу окропу, а також різким перепадам температур, передають Патріоти України.

Видання The Аtlantisplumbing назвало температури, які можу витримати водопровідні труби на кухні. Щодня у раковину виливається окріп від проціджування вермішелі, або вареної картоплі. Наскільки рідина може бути небезпечною залежить від матеріалу, з якого виготовлені труби і раковина.

Виливання окропу в кухонну раковину

Температура киплячої води становить 100°C, тому будь-яка труба або раковина, яка не призначена для такої температури, не зможе витримати киплячої рідини.

З чого зроблені водопровідні труби

Нижче наведено список різних матеріалів, з яких виготовлені водопровідні труби, і які температури вони можуть витримувати:

  • Залізо – 1410°C
  • Мідь – 1082°C
  • Оцинкована сталь – 200°C
  • Pex – 93°C
  • CPVC – 93°C
  • ПВХ пластик – 60°C

На питання, яке цікавить мільйони, чи можна вилити окріп у стік раковини, є відповідь. Якщо водопровідні труби зроблені з Pex, CPVC або ПВХ – вони не створені для того, щоб витримувати температуру гарячої киплячої води.

Якщо ваші водопровідні труби виготовлені із заліза, міді чи оцинкованої сталі, вони здатні витримувати дуже гарячу воду, але якщо є гумові чи пластикові з’єднання, вони можуть з часом пошкодитися, оскільки вони не призначені для таких високих температур. .

Чи пошкодить окріп ПВХ труби?

Загальне емпіричне правило полягає в тому, що гарячий окріп може пом’якшити або навіть трохи розплавити з’єднання ПВХ-труб, тому так. Якщо регулярно виливати в ці труби воду високої температури – вони можуть пошкодитися та, зрештою, потребувати заміни.

Що ви бачите на картинці? Цей тест розкриє, ви мрійник чи реаліст

неділя, 2 листопад 2025, 17:58

Тести, що засновані на оптичних ілюзіях мають популярність, оскільки вони позиціюються як простий та захопливий спосіб дізнатися більше про справжню природу людини лише за кілька секунд. Ці завдання, засновані на складних візуальних образах, використов...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...