У мийку на кухні не можна зливати окріп! Названо температуру, якої бояться труби

Кожен турботливий господар стежить за станом водопровідних труб у помешканні, особливо на кухні. Адже там каналізація піддається впливу окропу, а також різким перепадам температур, передають Патріоти України.

Видання The Аtlantisplumbing назвало температури, які можу витримати водопровідні труби на кухні. Щодня у раковину виливається окріп від проціджування вермішелі, або вареної картоплі. Наскільки рідина може бути небезпечною залежить від матеріалу, з якого виготовлені труби і раковина.

Виливання окропу в кухонну раковину

Температура киплячої води становить 100°C, тому будь-яка труба або раковина, яка не призначена для такої температури, не зможе витримати киплячої рідини.

З чого зроблені водопровідні труби

Нижче наведено список різних матеріалів, з яких виготовлені водопровідні труби, і які температури вони можуть витримувати:

  • Залізо – 1410°C
  • Мідь – 1082°C
  • Оцинкована сталь – 200°C
  • Pex – 93°C
  • CPVC – 93°C
  • ПВХ пластик – 60°C

На питання, яке цікавить мільйони, чи можна вилити окріп у стік раковини, є відповідь. Якщо водопровідні труби зроблені з Pex, CPVC або ПВХ – вони не створені для того, щоб витримувати температуру гарячої киплячої води.

Якщо ваші водопровідні труби виготовлені із заліза, міді чи оцинкованої сталі, вони здатні витримувати дуже гарячу воду, але якщо є гумові чи пластикові з’єднання, вони можуть з часом пошкодитися, оскільки вони не призначені для таких високих температур. .

Чи пошкодить окріп ПВХ труби?

Загальне емпіричне правило полягає в тому, що гарячий окріп може пом’якшити або навіть трохи розплавити з’єднання ПВХ-труб, тому так. Якщо регулярно виливати в ці труби воду високої температури – вони можуть пошкодитися та, зрештою, потребувати заміни.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...