У вас ще проситимуть цей рецепт! Найкраще тісто для смажених пиріжків - справжній смак дитинства

Спробувавши приготувати таке тісто всього раз, до інших його варіацій ви більше не повернетеся, передають Патріоти України.

Домашні пиріжки - завжди хороший варіант
Інгредієнти (на 500 грамів тіста):
170 мл теплої води
10 г пресованих дріжджів (3-4 г сухих)
20 г цукру
5 г солі
10 г вершкового масла (можна замінити маргарином чи олією)
310 г борошна
250 г будь-якої начинки для пиріжків (на Ваш вибір)
Приготування:
Виливаємо у миску, в якій будемо готувати тісто, теплу воду, додаємо дріжджі й цукор, добре розмішуємо до однорідності. Сюди ж додаємо муку, а після цього - сіль та розм'якшене вершкове масло. Починаємо замішувати тісто. Воно має вийти м'яким, еластичним і трохи липнути до рук.
Далі змазуємо миску олією, викладаємо в неї тісто й накриваємо харчовою плівкою. Лишаємо його на годину, аби воно «піднялося». Об’єм має збільшитися у 1,5-2 рази.
Обминаємо тісто й ставимо підходити ще на годину.
Після того, як тісто на пиріжки підійшло вдруге, змазуємо стіл олією та підминаючи тісто, ділимо його на 10 шматочків по 50 г кожен. Скатуємо шматочки у кульки, змазуємо олією, накриваємо плівкою і залишаємо на 5-7 хв.
За цей час готуємо начинку і починаємо ліпити пиріжки. Після того, як зліпили всі — накриваємо їх плівкою і знову лишаємо підходити на 10-15 хв.

Ви будете здивовані! ТОП-5 успадкованих речей, яких не можна віддавати чи викидати, щоб не втратити везіння

середа, 24 квітень 2024, 8:44

Успадковані прикраси чи предмети побуту наділяють своїх нових власників силою, успіхом і щастям, передають Патріоти України. Є такі старовинні речі, що передаються з покоління в покоління, і вони несуть вкрай потужну енергетику роду. Адже здатні підси...

Порятунок для гіпертоніків! Названо овоч номер один, який регулює кров’яний тиск

середа, 24 квітень 2024, 7:50

Згідно з останніми даними від Центрів з контролю та профілактики захворювань, майже половина всіх дорослих страждають від високого кров’яного тиску або гіпертонії, але лише кожен четвертий має його під контролем. Якщо ви серед них, ймовірно, чули про н...