
Спробувавши приготувати таке тісто всього раз, до інших його варіацій ви більше не повернетеся, передають Патріоти України.
Домашні пиріжки - завжди хороший варіант
Інгредієнти (на 500 грамів тіста):
170 мл теплої води
10 г пресованих дріжджів (3-4 г сухих)
20 г цукру
5 г солі
10 г вершкового масла (можна замінити маргарином чи олією)
310 г борошна
250 г будь-якої начинки для пиріжків (на Ваш вибір)
Приготування:
Виливаємо у миску, в якій будемо готувати тісто, теплу воду, додаємо дріжджі й цукор, добре розмішуємо до однорідності. Сюди ж додаємо муку, а після цього - сіль та розм'якшене вершкове масло. Починаємо замішувати тісто. Воно має вийти м'яким, еластичним і трохи липнути до рук.
Далі змазуємо миску олією, викладаємо в неї тісто й накриваємо харчовою плівкою. Лишаємо його на годину, аби воно «піднялося». Об’єм має збільшитися у 1,5-2 рази.
Обминаємо тісто й ставимо підходити ще на годину.
Після того, як тісто на пиріжки підійшло вдруге, змазуємо стіл олією та підминаючи тісто, ділимо його на 10 шматочків по 50 г кожен. Скатуємо шматочки у кульки, змазуємо олією, накриваємо плівкою і залишаємо на 5-7 хв.
За цей час готуємо начинку і починаємо ліпити пиріжки. Після того, як зліпили всі — накриваємо їх плівкою і знову лишаємо підходити на 10-15 хв.
Приємне передчуття від подорожі може зіпсувати одна проста неприємність - неправильно вибране місце в літаку. Але як не помилитись, резервуючи за собою сидіння, передають Патріоти України. Видання Express звернулось до тревел-експертів з питанням, яке ...
Швидка зарядка стала стандартом у сучасних смартфонах і це дуже зручно, адже достатньо 20 хвилин – і батарея знову повна. Однак експерти попереджають, що постійне використання такої функції шкодить акумулятору й помітно скорочує термін його служби. Що...