У вас ще проситимуть цей рецепт! Найкраще тісто для смажених пиріжків - справжній смак дитинства

Спробувавши приготувати таке тісто всього раз, до інших його варіацій ви більше не повернетеся, передають Патріоти України.

Домашні пиріжки - завжди хороший варіант
Інгредієнти (на 500 грамів тіста):
170 мл теплої води
10 г пресованих дріжджів (3-4 г сухих)
20 г цукру
5 г солі
10 г вершкового масла (можна замінити маргарином чи олією)
310 г борошна
250 г будь-якої начинки для пиріжків (на Ваш вибір)
Приготування:
Виливаємо у миску, в якій будемо готувати тісто, теплу воду, додаємо дріжджі й цукор, добре розмішуємо до однорідності. Сюди ж додаємо муку, а після цього - сіль та розм'якшене вершкове масло. Починаємо замішувати тісто. Воно має вийти м'яким, еластичним і трохи липнути до рук.
Далі змазуємо миску олією, викладаємо в неї тісто й накриваємо харчовою плівкою. Лишаємо його на годину, аби воно «піднялося». Об’єм має збільшитися у 1,5-2 рази.
Обминаємо тісто й ставимо підходити ще на годину.
Після того, як тісто на пиріжки підійшло вдруге, змазуємо стіл олією та підминаючи тісто, ділимо його на 10 шматочків по 50 г кожен. Скатуємо шматочки у кульки, змазуємо олією, накриваємо плівкою і залишаємо на 5-7 хв.
За цей час готуємо начинку і починаємо ліпити пиріжки. Після того, як зліпили всі — накриваємо їх плівкою і знову лишаємо підходити на 10-15 хв.

ТОП-4 помилки в харчуванні літніх людей, які скорочують їхнє життя

середа, 15 жовтень 2025, 18:12

Правильне харчування у літньому віці відіграє ключову роль у підтримці здоров’я та самопочуття. На жаль, багато літніх людей допускають серйозні помилки, які можуть призвести до дефіциту поживних речовин і навіть серйозних захворювань, передають Патріо...

Не робіть помилок! Як варити макарони, щоб вони не злипалися

середа, 15 жовтень 2025, 17:54

Макаронні вироби є основним інгредієнтом у багатьох сім’ях завдяки своїй універсальності, доступності та простоті приготування. Однак є одна річ, яка може легко зіпсувати смак найулюбленішої страви. Спарва в тому, що часто макарони злипаються під час в...