Випічка на кефірі в духовці зазвичай виходить дуже пишною і добре піднімається, передають Патріоти України.
У випічку на кефірі в духовці можна додавати різні інгредієнти: родзинки і сухофрукти, варення і мед, яблука і ягоди. Кефірне тісто зазвичай добре поєднується з усім, що подобається господині і її сім’ї.
Смачні пампушки на кефірі
Складові:
- Борошно – 1,5 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 3 ст. ложки
- Цукор – 2 – 3 ст. ложки
- Сода – 1/3 ч. ложки
- Сіль – 1/4 ч. ложки
- Олія для фритюру
Як приготувати смачні пампушки на кефірі:
- Кефір змішуємо з содою і даємо постояти 5 хвилин. Яйце збиваємо з сіллю і цукром і з’єднуємо з кефіром.
- Поступово підмішуємо борошно і замішуємо густе тісто. У тісто додаємо розтоплене масло і знову вимішуємо.
- У ковшику розігріваємо олію (приблизно 0,5 склянки) і десертною ложкою викладаємо тісто (скільки влізе в ківш).
- Обсмажуємо всі пампушки у фритюрі з двох сторін (ложкою поливаючи зверху киплячою олією) і викладаємо в глибоку миску. Даємо пампушкам трохи охолонути і можна їсти.
Шоколадні мафіни на кефірі
Складові:
- Кефір – 0,5 склянки
- Борошно – 1 склянка
- Какао-порошок – 3 ст. ложки
- Цукор – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сода – 1/4 ч. ложки
- Ванілін (на кінчику ножа)
Як приготувати шоколадні маффіни на кефірі:
- Збиваємо цукор з яйцями, а потім вливаємо кефір.
- Продовжуємо збивати ці продукти, поки повністю не розчиниться цукровий пісок.
- В окремій мисці змішуємо сипучі інгредієнти: просіяне борошно, какао і 0.25 ч. ложки соди. Можна також додати трохи ванілі в тісто.
- Зсипаємо суміш до рідких інгредієнтів і замішуємо вінчиком тісто. Воно не повинно бути густим.
Орієнтовна консистенція – як для оладок.
- Натерті будь-яким маслом формочки наповнюємо тістом, приблизно на половинку, тому що тісто підніметься.
- Випікаємо приблизно 20 хвилин (у мене пішло трохи більше), розігрівши до 160С. Готовність перевіряємо сірником. Даємо їм трохи охолонути і прикрашаємо!
Торт на кефірі: «Чорний принц»
Для тіста:
- 1 яйце
- 1 склянка цукру
- 2-3 чайні ложки какао
- 1 стакан кефіру
- 1 чайна ложка соди
- 1 склянка борошна
Для крему:
- 200 г масла
- 0,5 склянки цукру
- 250 г сметани
Приготування:
- Яйце збити з цукром в густу піну, додати кефір, соду і ще раз збити. Потім додати борошно, тісто має бути схоже на густу сметану.
- Вилити в змащену жиром високу форму і пекти при температурі 180 ° C. Перевірити готовність сірником – увіткнути сірник в корж, якщо він вийде сируватий, допекти.
- Витягнути з форми і остудити на решітці, потім розрізати торт на 2 коржі, змастити кремом, зверху прикрасити горіхами, шоколадом.
Приготування крему: масло розтерти з цукром, додати сметану і все збити.
Пиріг з картоплею і м’ясом
Складові:
- 2 яйця,
- 1.5 склянки борошна,
- 1.5 склянки кефіру,
- 1 чайна ложка солі,
- 1 чайна ложка без верху соди,
- перець,
- картопля,
- м’ясо на вибір (свинина, фарш, сосиски, тушонка, що душі завгодно),
- цибулина, спеції, трави.
Приготування:
- Яйця, півсклянки кефіру перемішати, додати сіль, соду, всипати борошно постійно перемішуючи (комбайн добре справляється).
- Долити кефір, перемішати. Схоже на сметану, текучу, але густу.
- На вимазану олією сковороду покласти шарами цибулю кільцями, картоплю, посипану спеціями і сіллю, м’ясо, картоплю.
- Залити все тістом. Запікати від 20 хвилин.
Оладки
На склянку кефіру:
- 2 яйця,
- 2 ст. л. цукру,
- сода і борошно.
Читайте також: Смачне і ніжне тістечко! Не дарма його називають «Розумне»
А можна пиріг легкий:
- 1 скл. кефіру,
- 250 г маргарину,
- 1 ст. цукру,
- 2 яйця,
- 1 скл. манки,
- 1 скл. борошна (або замість манки ще одна склянка муки),
- і додавайте ще що вам хочеться: горіхи, родзинки, мак, морква терту, цукати, какао, ванілін.
Пиріг з капустою
- 1 склянка кефіру,
- 2 яйця,
- розпушувач або сода гашена,
- муки, щоб тісто було як на оладки густе.
- сіль.
Трохи тіста на сковороду змащену, потім капуста рубана, потім інше тісто, зверху шматочки масла.
Яблучний пиріг
Складові:
- 1,5 скл. кефіру
- 1 ч.л. соди
- 2-3 яйця
- 1 скл. цукру
- мука
Приготування:
- Тісто має вийти як на оладки. Половину тіста вилити на деко, зверху викласти очищені і порізані яблука.
- Зверху можна присипати цукром і корицею до смаку. Потім вилити решта тіста.
- Випікати в духовці до готовності.
Пиріг “Дитинство”
Складові:
- 3 склянки борошна
- 150 г розтопленого вершкового масла,
- 1 яйце, 100 мл сметани (я заміняла кефіром),
- 1,5 склянки цукру,
- 1 пакетик розпушувача
- 1 пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- Тісто добре вимісити, воно виходить еластичне і не липне до рук і посуду. Поставити тісто на 1 годину в холодильник.
- 600 г слив порізати на половинки (видалити кісточки).
- Тісто викласти у змащену форму, викласти на нього сливи і посипати їх цукром. Я додавала ще великі виноградини.
- Поставити пиріг в розігріту до 200 градусів духовку, пекти приблизно 30 хвилин, остиглий пиріг посипати цукровою пудрою.
Булочки з корицею на кефірі
Складові:
- 4.5 ч.л. (14 г) сухих активних дріжджів
- 4 ст.л. (60 мл) теплої води (45 С)
- 3 ст.л. цукру
- 1,5 склянки (375мл) кефіру
- 0,5 склянки (125 мл) олії
- 4,5 склянки (675г) борошна
- 1 ч.л. солі
- 0,5 ч.л. соди
- 100 г вершкового масла, розтопленого
- 1,25 склянки (250г) коричневого цукру
- 1,5 ч.л. меленої кориці
Спосіб приготування:
- У великій мисці розчинити дріжджі в теплій воді, додайте цукор.
- Дайте постояти, поки дріжджі не прокинутися і не запіняться, приблизно 10 хвилин.
- У невеликій каструлі підігрійте кефір. Він повинен бути теплим, але не гарячим.
- Додайте кефір і олію в дріжджову суміш; ретельно перемішайте.
- Змішайте борошно, сіль і соду.
- Додайте борошняну суміш в рідину порціями по 1 склянці, поки не вийде м’яке тісто.
- Викладіть тісто на злегка посипану борошном поверхню і місіть 20 разів. Накрийте і дайте постояти 15 хвилин.
- У невеликій мисці змішайте вершкове масло, коричневий цукор і корицю.
- На злегка посипаній борошном поверхні розкачайте тісто в великий прямокутник.
- Викладіть суміш з коричневого цукру і вершкового масла поверх тіста, згорніть його в рулет і прищипніть шов.
- Наріжте на шматочки товщиною 3 см і покладіть зрізом вгору на злегка змащене маслом деко.
- Накрийте і дайте піднятися 30 хвилин або накрийте і поставте в холодильник на ніч.
- Якщо ви будете пекти відразу, розігрійте духовку до 200 С.
- Випікайте в попередньо розігрітій духовці 15-20 хвилин, поки не підрум’яняться.
- Дайте постояти 2 – 3 хвилини, перш ніж їсти.
Смачного!
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...