Учені назвали вік, у якому худнути небезпечно - ви будете здивовані

Існує думка, що людям похилого та старечого віку протипоказано скидати вагу. Це може призвести до зміни фізіологічних параметрів організму. Найчастіше експерти радили худнути до 60 років,передають Патріоти України.

Але нове дослідження китайських та американських вчених показало, що скидати вагу небезпечно і раніше — схуднення після тридцяти може загрожувати здоров'ю. Вчені з'ясували, що скидання ваги після тридцяти, в середньому та літньому віці загрожують розвитком хвороби Альцгеймера в майбутньому.

Ще раніше було виявлено, що індекс маси тіла, який використовують як показник ожиріння повʼязаний з підвищеним ризиком розвитку недоумства в старості. Але цей звʼязок поки що залишається суперечливим — зайві кілограми в середньому віці повʼязані з великим ризиком деменції в старості, водночас надмірна вага у літніх людей можуть знизити цей ризик.

У дослідженні китайських та американських вчених було проаналізовано дані 2045 осіб. Вчені дійшли висновку, що на нормальну роботу мозку впливає не лише набір ваги, а й схуднення та вік, коли це відбувається.

Найуразливішими виявилися люди, які різко набирали зайві кілограми, а потім також різко позбавлялися їх. Люди, які після тридцяти різко худнули, мали високі ризики розвитку Альцгеймера. Найвищий ризик був у людей, які набирали вагу в ранньому середньому віці, а потім різко худнули у пізньому середньому віці.

Хочете максимуму чи ні? Цей психологічний тест визначить наскільки ви амбітні

неділя, 19 травень 2024, 9:07

Киньте собі виклик і дізнайтеся, чи керують вами здорові амбіції чи самовдоволення. Не вагайтеся, зроби стрибок у самопізнання і дозвольте Місяцю розкрити вашу справжню природу! Подивіться на картинку і не замислюючись оберіть місяць. Ця миттєва інтуїц...

Цвітіння без меж: Названо натуральне добриво, яке змусить орхідею довго квітнути

неділя, 19 травень 2024, 8:56

Орхідея . це квіткова рослина, що вражає своєю красою і різноманітністю. Для того, щоб вона довго радувала своїм цвітінням, потрібно знати ефективні способи підживлення. Ця рослина належить до родини орхідних (Orchidaceae) і є однією з найбільш поширен...