Учені виявили несподівану користь мультивітамінів для літніх людей

Нове дослідження припускає, що щоденне приймання полівітамінів і мінералів є простим і недорогим способом допомогти літнім людям уповільнити погіршення пам’яті, передають Патріоти України.

Нове дослідження, засноване на тривалому клінічному випробуванні, показує, що щоденне приймання полівітамінів і мінеральних добавок для одного типу когнітивної задачі (негайне запам’ятовування слів) може мати невелику користь серед добре функціонуючих літніх білих людей. Принаймні, в короткостроковій перспективі.

У дослідженні брали участь 3562 людини. Серед учасників були жінки старше 64 років і чоловіки старше 59-ти без серцевого нападу, інвазивного раку, інсульту або серйозних захворювань в анамнезі.

Учасники пройшли низку когнітивних онлайн-тестів на початку дослідження. Вони повторювали тестування щорічно протягом трьох років. З’ясувалося, що в учасників, які приймали полівітаміни, сповільнилося погіршення пам’яті.

Цей ефект був не надто вираженим і найбільш помітним на першому році випробувань. І тим не менш, це може бути непоганим способом поліпшити когнітивні здібності для літніх людей.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...