Учені знайшли спосіб зробити піцу та тістечка корисними - допоможе один інгредієнт

Більшість із нас могли б використовувати трохи більше клітковини у своєму раціоні, щоб покращити здоров'я та травні процеси. Австралійські вчені розробили спеціальний продукт, який допоможе нам у цьому, не зіпсувавши привабливість страв, передають Патріоти України.

Група вчених із Університету RMIT в Австралії розробила спеціальний продукт під назвою FiberX — він складається з модифікованого крохмалю. Передбачається, що в найближчому майбутньому ми зможемо додавати його до улюблених, але не дуже корисних страв, щоб зробити їх трохи кориснішими.

Дослідники відзначають, що FiberX виробляється з природних крохмалів пшениці, кукурудзи та маніоки. По суті він діє на нашу травну систему так само, як і клітковина, — опирається травленню в кишківнику людини, дозволяючи мікроорганізмам у товстій кишці ферментувати його та потенційно покращує процес травлення в цілому.

Водночас, як запевняють учені, новий продукт не надаватиме жодного негативного впливу на страви — австралійські вчені запевняють, що смак, колір і навіть структура піци чи тістечок залишиться незмінною.

Розробники FiberX упевнені в універсальності свого продукту й вважають, що його можна буде додавати як у продукти з низьким вмістом клітковини, так і продукти з низьким вмістом калорій і низьким глікемічним індексом. Крім того, нова розробка підійде й тим, хто дотримується дієти без глютену.

За словами технолога харчових продуктів і співавтора дослідження Асгара Фаранакі, їм із командою вдалося створити універсальний продукт. Учені вважають, що додавання FiberX у білий хліб, булочки для гамбургерів, піцу й тістечка схоже на те, як батьки додають в раціон дітей корисні овочі, ховаючи їх в інших продуктах.

У ході тестів ученим вдалося додати до рецептів до 20% FiberX, не пошкодивши смак, запах чи текстуру. Потрібно більше досліджень і вдосконалень технології виробництва, щоб вивести новий препарат у масштабне виробництво, проте результати дослідження перспективні.

Зазначимо, що клітковина є вуглеводом, який не перетравлюється людським кишківником, що покращує роботу нашої травної системи та підтримує її здоров'я. Більш ранні дослідження показують, що клітковина також відіграє важливу роль у запобіганні розвитку діабету 2 типу, а також значно знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Не робіть помилок! Названо дрова, які краще не брати для опалення каміна чи печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 23:10

Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...

Особливий тест: Виберіть сніжинку, щоб дізнатися, чи здійсняться ваші мрії нового року

п’ятниця, 22 листопад 2024, 19:04

Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...