Українці п’ють каву неправильно! Італійський експерт розкрив головні помилки

Любителям кави варто бути готовими: італійський експерт розповів, чому українці часто неправильно п’ють улюблений напій, передають Патріоти України.

Популярний напій часто стає центром уваги туристів. За даними GetYourGuide, кожен п’ятий українець шукає каву відразу після приїзду на місце відпочинку. Четверо з десяти дозволяють напою впливати на вибір місця відпочинку.

Але, незважаючи на любов до кави, українці роблять багато помилок, які псують смак і вплив напою. Маттео Ді Лоренцо, 34-річний співвласник кавової лабораторії Sensorio Coffee Lab та організатор майстер-класів у Римі, пояснив найпоширеніші помилки:

  • Надто висока температура: «Якщо каву пити гарячішою за 70°C, вона стає гіркою. Молоко зневоднюється, виділяє більше лактози, і шлунок страждає».
  • Уникання коров’ячого молока: Багато українців віддають перевагу рослинному молоку, але воно часто погано поєднується зі смаком кави.
  • Додавання сиропу: «Каву не треба балансувати солодкістю — це як додавати цукор у цукор».

Експерт також радить враховувати час доби:

  • Ранок — подвійний еспресо.
  • Обід — міцна бразильська кава для очищення смакових рецепторів.
  • Капучино в Італії традиційно не п’ють після полудня.

Щодо розчинної кави, Маттео радить уникати її через хімічні добавки та короткий термін свіжості мелених зерен.

Як оживити махрові рушники без використання пом’якшувача - один натуральний інгредієнт

середа, 24 вересень 2025, 12:35

Якщо ваші рушники стали жорсткими, втрачають м’якість і пухнастість, а звичний пом’якшувач тканин більше не допомагає - ось ідеальне рішення від популярної експертки з прибирання Georgia (її знають як Clean with Georgia). Вона рекомендує використовуват...

Це зовсім не солодощі! Названо продукти, які допомагають людям старше 50 років стати щасливішими

середа, 24 вересень 2025, 12:05

Нещодавнє дослідження, опубліковане в British Journal of Health Psychology, показало, що у людей середнього та похилого віку харчування може бути пов’язане з відчуттям щастя та життєвого задоволення. Особливо йдеться про тих, хто частіше їсть рибу, ово...