Українців закликали активно готуватися до блекауту: Чим треба запасатись

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) закликали українців активно готуватися до можливого тривалого блекауту. Насамперед запастися їжею, теплим одягом та ліками, передають Патріоти України.

"Важливо активно підготуватися. Зібрати необхідний продуктовий набір, щоб забезпечити раціон на досить довгий період, запастися теплим одягом, підготувати набір ліків, серед яких – проти хронічних чи сезонних захворювань", – розповів речник ДСНС Олександр Хорунжий.

Він зазначив: також необхідно максимально утеплити двері та вікна. А крім того, зробити одну кімнату в житлі максимально теплою. Це важливо насамперед на той випадок, якщо через російський обстріл будинок залишається без теплопостачання.

"Також потрібно запастися повербанками. А якщо є можливість – газовими пальниками та генераторами", – зазначив Хорунжий. Також він наголосив: не зайвим буде придбати вогнегасник. Для приміщень використовують:

  • вуглекислотні, що дають сильний охолоджувальний ефект;
  • порошкові, які "завжди були ефективнішими".

Крім того, заздалегідь варто дізнатися про місця розташування "пунктів незламності". Зокрема, створених у більшості рятувальних підрозділів ДСНС. "Ви можете прийти до найближчої пожежної частини, щоб обігрітися та отримати всю необхідну допомогу", – розповів Хорунжий.

Психологічний тест! Оберіть, як ви тримаєте чашку - і дізнайтеся усю правду про себе

середа, 8 травень 2024, 17:12

Чи хотіли б ви дізнатися більше про свою особистість? Психологічні тести - цікавий і ефективний спосіб дізнатися про свої найсильніші якості. Пропонуємо тест, який розповість усе про вас завдяки тому, як ви тримаєте чашку з улюбленим напоєм, передають ...

Дієві поради! Як відірвати себе від чипсів і жити без переїдання

середа, 8 травень 2024, 16:45

Нерідко психологічні стреси провокують інші неприємності, наприклад, набирання зайвої ваги. До цього часто призводить переїдання, коли ми боремося з наслідками стресу. Серед продуктів, які людина інстинктивно споживає під час стресу, можуть бути навіть...