Улюблений пломбір руйнує печінку? Лікарі зробили застереження

Дієтологи зазначають, що надмірне поїдання пломбіру здатне серйозно нашкодити організму. Насичені жири та трансжири, якими багатий цей десерт, перевантажують печінку. У результаті орган не справляється з навантаженням, що може призвести до жирової хвороби печінки та запальних процесів, передають Патріоти України.

Фахівці радять обирати морозиво із замінниками молочного жиру, а класичне вершкове дозволяти собі не більше 1–2 разів на тиждень. «Краще зробити пломбір святковим десертом, а не щоденною звичкою. Так ви вбережете печінку від небезпечних наслідків», — наголошують лікарі. А ви готові пожертвувати улюбленим пломбіром заради здоров’я?

Феномен довголіття: ТОП-5 науково обґрунтованих правил здоров’я від відомого кардіолога

неділя, 26 жовтень 2025, 23:10

Що дозволяє деяким людям доживати до 100 років у відмінній формі? Відомий кардіолог доктор Ерик Топол стверджує, що секрет простіший, ніж ми думаємо. Після багатьох років досліджень він виділив п’ять ключових принципів здорового способу життя, які не в...

ТОП-5 міфів про сон, через які ви щодня прокидаєтесь втомленими

неділя, 26 жовтень 2025, 18:45

Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...