Уникайте за будь-яку ціну! ТОП-3 помилки під час заряджання, які шкодять батареї смартфона

Заряджання смартфону може видатися простим, якщо не задумуватися про те, що саме ця процедура визначає, як довго житиме ваш акумулятор. Існують широко розповсюджені звички, яких варто позбутися. Ваш смартфон за це буде тільки вдячний, передають Патріоти України.

Дбайливе ставлення до батареї є важливим, оскільки забезпечить, що смартфон працюватиме якомога довше і продовжуватиме ефективно виконувати свої функції, адже акумулятор є одним з найважливіших компонентів вашого гаджету. Gizchina розповідає про три звички, які можуть призвести до того, що батарея вашого смартфону може в майбутньому вийти з ладу.

Заряджання у захисному кейсі

Це одна із найпоширеніших помилок. Мова йде не про тонкі силіконові чохли, а саме про тверді, модні кейси. Проблема із ними може полягати в тому, що кабель від зарядки може не надто добре під'єднуватися до роз'єму на телефоні, внаслідок чого це може призвести до поломки роз'єму.

Окрім того, захисні кейси можуть заважати телефону "губити" тепло, яке акумулюється під час заряджання. Це призведе до перегріву батареї та її виснаження. А це означатиме, що термін служби акумулятора може суттєво скоротитися.

Щоб уникнути цих проблем, просто знімайте чохол, коли ставите телефон на зарядку.

Щоденне використання швидкої зарядки

Якщо ваш смартфон постачається зі швидким зарядним пристроєм потужністю 40 Вт або вище, буде краще, якщо ви не використовуватимете його на щоденній основі. Якщо ж ви готові ризикнути, не здивуйтеся, що уже впродовж першого року використання стан вашого акумулятора може значно погіршитися.

Для того аби уникнути такого розвитку подій, вам потрібен додатковий, повільніший зарядний пристрій, щоб використовувати його під час нічних зарядок.

Натомість швидкий і потужний зарядний пристрій вам варто використовувати лише тоді, коли поновити заряд необхідно у найкоротші терміни.

Причина в тому, що заряджання через потужнішу зарядку призведе до того, що акумулятор швидше виснажиться та втратить частину ємності, а як наслідок – батарея триматиме менше, ніж раніше.

Розряджання до рівня нижче 5%

Ще одна звичка, яка може бути шкідливою для акумулятора смартфона – розряджання батареї до рівня нижче 5% перед тим, як поставити гаджет на зарядку.

Фактично така звичка є найгіршою для батареї, оскільки падіння заряду нижче 10-15% призводить до стресу для акумулятора.

Регулярне розряджання смартфону нижче 5% призведе до швидкої деградації акумулятора.

В ідеалі – ваша мета полягає у тому, аби не допускати розряджання смартфону нижче 15-20%. Ви можете допускати такі просідання час від часу, але не варто повторювати це щодня.

Перевірте список! Люди з цими іменами проживуть довше своїх однолітків

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:53

Власники цих імен можуть дожити до ста років. За словами астрологів, їх носії часто входять до числа довгожителів, передають Патріоти України. Марк, Максим та Матвій — чоловіки з цими іменами народжуються під заступництвом Меркурія. Зірки обіцяють їм д...

Дізнайтесь про себе більше! Яка рука видає ризикових людей, а яка - перфекціоністів

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:13

Руки можуть розповісти чимало цікавої інформації про свого власника, тому догляд за ними є просто вкрай необхідним протягом усіх чотирьох сезонів року. Вони слугують своєрідним показником стану здоров'я, краси та навіть рис характеру. Так, саме про ост...