Сода є незамінною не лише на кухні під час приготування їжі. З її допомогою також можна вирішити багато побутових проблем, зокрема і тих, які стосуються саду та городу, передають Патріоти України.
Не варто забувати про цей засіб і під час підготовки насіння до висівання у ґрунт, адже спеціальна обробка допоможе позбутися однієї з найпоширеніших проблем, яка переслідує рослини.
За допомогою цього засобу можна очистити насіння від збудників різних хвороб рослин. Крім цього, оброблене відповідним чином насіння може принести більше урожаю, ніж необроблене.
Але варто правильно обробляти насіння содою. Потрібно приготувати спеціальний розчин, поклавши 10 г соди на 1 літр води. В цю суміш помістити насіння на добу. Далі дістати його і добре промити чистою водою. Промивати потрібно особливо ретельно, щоб залишки соди не пішли разом з насінням у ґрунт – це може нашкодити рослині.
Після промивання насіння потрібно трішки підсушити, щоб воно стало сипучим, і висіяти у ґрунт. Така процедура зробить різні хвороби нестрашними для ваших рослин.
Проте під час використання цього способу варто пам’ятати про деякі застереження. Так, "передозування" содою може бути небезпечним для рослин. Тому зазначене вище дозування не можна збільшувати. А після обробки, як ми вже писали вище, потрібно добре промити насіння.
Соду можна також застосовувати для обприскування уже великих рослин. У такому разі концентрація речовини буде ще меншою – на 10 літрів потрібно сипати 50 г соди. Перевищувати таке дозування не варто, щоб не обпалити листочки рослини. Обприскуванням водою з содою можна захистити рослини від борошнистої роси і грибниці.
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...