Усе не так просто, як ми гадали: Стоматолог розповів, чому не можна чистити зуби відразу після їжі

Щоденне чищення зубів потрібне для запобігання утворенню нальоту, який збільшує ризики розвитку карієсу і захворювань ясен. Багато хто вважає, що чистити зуби потрібно відразу після їжі, щоб позбутися від її залишків, проте фахівці впевнені, що це неправильний підхід, інформують Патріоти України.

В бесіді з Express стоматолог Ханна Кінселла розповіла, що чистка зубів відразу після їжі може нашкодити зубам. Справа в тому, що це пошкоджує ніжну зубну емаль - речовину, яка покриває зуби і захищає їх від зовнішніх подразників, а також карієсу. За словами доктора Кінселли, після їжі краще зачекати близько півгодини, особливо після вживання кислої їжі. "Це пов'язано з тим, що продукти, які містять лимонну кислоту, можуть на деякий час послабити зубну емаль, а чистка зубів занадто скоро після їжі призведе до її пошкодження", - уточнила фахівець.
Ще одна поширена помилка - міцно стискати щітку під час чищення зубів. На думку стоматолога, тиск, який чиниться на щітку, поширюється і на зуби. У підсумку це повільно руйнує зубну емаль, викликає підвищену чутливість і ерозію ясен.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...