Усе просто! Як в магазині розпізнати, що оселедець пересолений

Ніхто не стане сперечатися з тим, що найсмачніший оселедець – той, що був засолений самостійно, передають Патріоти України.

Однак часом у господинь немає можливості приготувати рибку своїми руками, і доводиться вирушати в магазин за вже готовою.

На жаль, спробувати солоний оселедець перед тим, як вирушити з ним на касу, не можна, чому на нашому столі часом виявляється страшенно пересолений, і тому несмачний продукт.

Щоб наступного разу не потрапити в халепу, вам достатньо лише дізнатися про кілька ознак, які допоможуть впізнати надмірно солону рибу.

По-перше, вирушаючи за покупками, вибирайте крупну рибку – жирну рибу практично неможливо пересолити.

По-друге, серед запропонованого асортименту постарайтеся обирати риб-самців.

Впізнати його можна по широкому піджатому черевці і горбатій спинці, тоді як спинка самок пряма і рівна, а черевце – об’ємне та звисаюче.

Нарешті, по-третє: пересолений оселедець навпомацки набагато щільніший. До речі, часто трапляється так, що у такої риби деформований хвіст, тому, помітивши перелічені особливості, добре подумайте над тим, чи гідна ця риба бути поданою до вашого столу.

Джерело: ПростоВей

Не робіть так! Названо помилки, через які мед швидко зацукриться

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 8:45

Мед - один із найцінніших натуральних продуктів, який є майже в кожній оселі. Його додають до чаю, випічки, соусів чи каш. Проте багато хто стикався з ситуацією, коли рідкий, ароматний мед раптом густіє і покривається кристалами цукру. Цей процес здаєт...

Додавайте ці дві спеції - і чай стане природним "жироспалювачем"

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 8:15

Чай після їжі може не лише зігріти, а й допомогти схуднути. Якщо додати до нього кардамон, він перетвориться на справжній напій для здоров’я та стрункої фігури, передають Патріоти України. Кардамон — одна з найдавніших і найцінніших спецій у світі. Йог...