Усього кілька спецій - і плов зі свининою буде просто ідеальним!

У плов заведено додавати багато спецій: барбарис, зіру, гострий стручковий перець та інші приправи, які надають страві особливого смаку та аромату. Причому деякі приправи здатні зробити смак м'яса набагато яскравішим, передають Патріоти України.

Кумін (зіра або римський кмин)

Ця спеція – одна з найпопулярніших. Насіння римського кмину має досить сильний і, що головне, доволі приємний аромат, який тільки посилюється у процесі приготування страви.

Барбарис

Ягоди барбарису додають у плов в сушеному вигляді, не подрібнюючи їх. Така приправа здатна надати трохи кислинки готовій страві, а також добре поєднується з різними видами м'яса (в тому числі й зі свининою).
Зверніть увагу, що якщо Ви купуватимете готову приправу для плову, то ягоди барбарису там будуть подрібнені, що не дуже допоможе справі

Коріандр

Цю спецію краще використовувати в цілісному вигляді. Вона має доволі своєрідний запах, який може не всім сподобатися, але без коріандру просто неможливо уявити смак справжнього плову!

Шафран

Ще один обов'язковий інгредієнт смачного плову. Його використовують, аби надати готовій страві золотистого кольору. Щоправда, через те, що шафран доволі дорогий, не всі можуть дозволити собі придбати таку спецію. Тому, як альтернативу, іноді кухарі використовують куркуму.

Що іще можна додати у плов зі свининою?

Крім цих основних приправ, у процесі приготування плову зі свининою заведено використовувати мелену паприку, часник, а також гострий стручковий перець. Також багато господинь додають до готової страви родзинки, курагу і чорнослив, які здатні надати плову досить цікавий смак Також не варто забувати про часник, який по праву є «королем» страви, особливо зі свининою.

А ви це знали? Навіщо мудрі господині додають соду під час смаження цибулі

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:12

Сода давно стала незамінною помічницею в кулінарних та різних справах побутового характеру, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі пояснили, навіщо при смаженні цибулевої нарізки в сковороду потрібно насипати трохи гідрокарбонату натрію. Приготу...

Секрет досвідчених господинь! Що робити, щоб котлети не розвалилися

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:12

Всі ми полюбляємо пишні і соковиті котлети, передають Патріоти України. Однак не завжди вдається досягти того, щоб фарш не розвалювався прямо на сковорідці. Щоб цього уникнути, варто запам’ятати 5 простих лайфхаків, якими користуються досвідчені кулін...