Усуне шість проблем одним махом: Навіщо досвідчені господині додають соду при пранні

Соду можна використовувати не лише у кулінарії. Насправді вона стане вашим помічником також під час вирішення низки побутових проблем, зокрема, під час прання. Один цей продукт може замінити цілий список дороговартісних засобів як для прання, так і для догляду за пральною машиною, передають Патріоти України.

Отож, давайте розберемося, для чого додають соду при пранні. Вона допоможе вирішити, зокрема, п’ять таких проблем під час прання одягу.

1. Усуне запахи

Неприємні запахи від одягу з’являються через розмноження бактерій. Під час прання порошок або гель, які ми додаємо у пральну машину, знищують ці бактерії, тим самим очищуючи одяг не лише від забруднень, а й від запахів.

Проте недорогі або не дуже якісні засоби можуть погано справлятися з таким завданням. Додавання соди у пральну машину посилить їхню дію, після чого про неприємні запахи можна буде забути. Достатньо буде додати половину склянки соди у відсік для прального порошку.

Якщо деякі речі не можна прати, то для усунення неприємного запаху достатньо буде скористатися наступним лайфхаком. Покладіть цю річ у герметичний контейнер, всередину якого також поставте відкриту пачку соди. Закрийте контейнер і залиште на добу. Сода вбере у себе запахи.

2. Підвищить ефективність миючих засобів і відбілювача

Якщо у вас вдома жорстка вода, сода допоможе її пом’якшити. Також вона підвищить дію будь-якого миючого засобу. Особливо це може бути потрібно у тому разі, якщо ви використовуєте недорогий миючий засіб, або якщо він не дуже якісний і не справляється зі своїм завданням.

Потрібно разом з миючим засобом додавати у відсік для порошку пів склянки соди. Таким же чином сода допоможе посилити дію відбілювача. Просто потрібно додавати їх під час прання в однакових пропорціях один до одного.

3. Пом’якшить тканину

Сода має властивість регулювати рівень рН у проточній воді, тому вона може усувати зайву кислоту або лужність. Через певний несприятливий склад води та дію миючих засобів одяг після прання може ставати жорстким. Додавання соди може запобігти такому ефекту і зробити ваші речі м’якими на ніжними на дотик. Достатньо буде додати пів чашки соди під час полоскання.

Якщо ви використали у машинці занадто багато миючого засобу або замість порошку для машини автомат взяли засіб для ручного прання, у барабані може утворитися надлишок піни. Вона через сильний тиск може навіть "прорватися" крізь дверцята і вилитися назовні.

Раніше ми розповідали, що робити, якщо під час прання з машинки пішла піна. Звісно, краще до цього не доводити і запобігти таким наслідкам ще з самого початку.

Отже, у разі використання дешевшого порошку чи порошку для ручного прання у пральній машині просто додайте разом з ним невелику кількість соди. Вона за необхідності "погасить" піну.

5. Допоможе усунути плями

Сода буде дієвою під час усунення багатьох видів плям. Оскільки вона достатньо м’яка, то такий засіб можна використовувати практично на будь-які тканині. За допомогою соди можна видаляти плями від олії, жиру, різних видів їжі та інших забруднень.

Для усунення плям содою потрібно буде приготувати кашоподібну суміш. Для цього змішати столову ложку засобу з невеликою кількістю води, щоб консистенція була, як у густої сметани. Далі нанести суміш на пляму і залишити на 15 хвилин. Якщо матеріал міцний, можна потім потерти пляму цією сумішшю. Далі випрати річ повністю.

6. Очистить пральну машину

Також сода допоможе очистити пральну машину. Але краще використовувати для цього кальциновану соду. Беремо 10 г такого засобу, змішуємо його з 150 г лимонної кислоти і додаємо у відсік для прального порошку в машинці.

Далі потрібно запустити прання без одягу всередині барабану. Обираємо режим з найвищою температурою і запускаємо машинку.

А ви це знали? Для чого досвідчені господині солять лимони

вівторок, 23 квітень 2024, 17:09

Солені лимони на перший погляд - це якась дикість, але якщо розібратися, то витрата грошей зовсім не марна. Цікаво, що при цьому в лимонний розсіл додають перець або інші спеції та прянощі, а також ароматні трави, лаванду, наприклад. Так для чого це і ...

Секрет досвідчених господинь! Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою

вівторок, 23 квітень 2024, 16:56

Що робити, щоб паска довго не черствіла, як довше зберегти її свіжою, передають Патріоти України. Розповідаємо, що додавати до пасок під час готування, щоб вони подовше залишались свіжими, ділимося секретами, як їх краще зберігати, щоб вони не зачерств...